Liefde en erotiek – Benieuwd naar de slaapkamergeheimen van onze voorouders? Kom dan 14 februari ’s avonds naar Rijksmuseum Muiderslot. Tijdens speciale Valentijntours hoor je alles over liefde en erotiek in het verleden. Je krijgt geheid rooie oortjes en komt gegarandeerd verliefder thuis! Vooraf wel even kaartjes reserveren.

Erotische rondleiding voor Valentijn

Erotiek prikkelt de verbeelding, wekt begeerte en maakt nieuwsgierig. Onze voorouders wisten dat ook en waren bepaald niet preuts… Hoe zagen liefde en erotiek er in de 17e eeuw uit? Wat gebeurde er in het kasteel allemaal achter de gordijnen van de beddenkoets? Mocht je houden van wie je wilde of werd dat voor je bedacht? Dat en meer wordt bij kaarslicht uit de doeken gedaan in een zinnenprikkelende rondleiding.

Liefdesliederen en liefdesdrankjes

Je wordt in het museumcafé ontvangen met een speciaal liefdesdrankje. Daar brengt troubadour Lucas Florent met zijn liefdesliederen bij velen een blos op de wangen, zelfs bij de meest stoere geliefden…

valentijn

Liefde en erotiek

Wil je alvast wat voorkennis? Luister dan naar de podcast ‘Muiderslot tussen je oren’, aflevering 3 over slaapkamergeheimen. Daarin vertelt een historisch pornologe meer sappige details over het liefdesleven van vroeger.

Praktische informatie

Op Valentijn maandag 14 februari 2022 is het Muiderslot ‘s avonds van 18:00 tot 22:00 uur geopend. Er worden twee rondleidingen in het Engels gegeven, om 19:10 en om 20:10 uur. Vooraf reserveren van een kaartje is verplicht. Dat kan hier. Alle bezoekers vanaf 13 jaar moeten een coronatoegangsbewijs tonen bij de entree. Ook is het dragen van een mondkapje in het kasteel verplicht.

Een uniek rijksmuseum

In 1285 is het Muiderslot gebouwd met één doel: verdediging! Door de jaren heen is het kasteel afwisselend gebruikt, bewoond, bezet, gesloopt, herbouwd en opgeknapt. Sinds 1878 is het een rijksmuseum.