BOSKOOP – Een groot deel valentijnsrozen die online werden besteld, werden anoniem bezorgd. Het gaat zelfs om 19% van de rozen. Dat blijkt uit onderzoek van online rozenspecialist BloemenLatenBezorgen.nl, waarbij verkoopcijfers van rozen uit 2016 en 2017 zijn onderzocht. Tevens worden bijna alle rozen op een woonadres bezorgd. Op werk of op school hoeft men dus geen roos te verwachten.
 

Valentijnsrozen

19% van alle rozen wordt anoniem verstuurd
Valentijnsdag blijkt een ideaal moment te zijn om een prille liefde kenbaar te maken. Bijna 1 op de 5 van de verstuurde Valentijnsrozen wordt anoniem bezorgd. Een beeld dat overeenkomt met de ervaringen van de eigenaar van de webshop. Linda Berkhoven: ‘Elk jaar krijgt onze helpdesk vele mailtjes en telefoontjes van mensen die anoniem een roos willen sturen en er van verzekerd willen zijn dat dit ook gebeurt’.

Bijna alle rozen worden verstuurd naar een woonadres
Uit het onderzoek blijkt verder dat valentijnsrozen in nagenoeg alle gevallen worden verstuurd naar een huisadres (95%), 2,1% van de rozen wordt bezorgd op een werkadres en 1,9% van de rozen worden bezorgd bij een school.

Meeste bezorgingen rozen in Rotterdam – Friesland grootste rozen provincie
Rotterdammers kunnen alvast wachten bij de voordeur, want zij maken van alle Nederlandse inwoners de meeste kans op een valentijnsroos. Per honderd inwoners ontvangen Rotterdammers gemiddeld 13,4 rozen. Ook andere grote steden gooien hoge ogen. Zo kunnen inwoners uit Eindhoven en Amsterdam respectievelijk 12,4 en 11,3 rozen per 100 inwoners tegemoet zien.

Op provinciaal niveau hebben Friezen de meeste kans om vandaag door hun Valentijn verrast te worden met een rode roos. Kijkend per provincie staat Friesland met 9,0 rozen per 100 inwoners net iets boven Zuid-Holland (8,70). De top 3 wordt volgemaakt met Zeeland (7,6). Inwoners van Limburg blijken geen grote liefhebbers te zijn van Valentijnsdag, daar worden slechts 5,4 rozen per 100 inwoners bezorgd.

Zie hier voor de volledige onderzoeksresultaten en kijk hoe uw eigen regio scoorde.