Love is in the air – Cupidrone verrast geliefden met bloemen en gedichten.

Het is algemeen bekend dat wij Nederlanders geen koplopers zijn als het gaat om romantiek. Valentijnsdag is hét moment om daar verandering in te brengen. Bloemenbureau Holland grijpt de dag aan om daar wat aan te doen. Deze Valentijn hangt de liefde letterlijk in de lucht. Op 14 februari vliegt een Cupidrone boven Vredenburg in het centrum van Utrecht en verrast stelletjes met bloemen en gedichtjes. Sommige ‘lovebirds’ maken kans op een romantische date.

Love is in the air

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Valentijn

Uit onderzoek blijkt dat Valentijnsdag in Nederland steeds populairder wordt, met name onder de generaties G en Z en onder Millennials blijkt dat het geval. Zij doen steeds vaker iets extra’s voor hun Valentijn. De motivatie is echter minder romantisch: 39 procent wil voorkomen dat zij door hun partner worden verrast en zelf met lege handen staan. Dat Nederlanders niet voorop lopen als het gaat om romantiek blijkt ook nog maar eens uit het gegeven dat 69 procent het nog steeds eens is met de stelling ‘ik vind Valentijnsdag commerciële onzin’.

Elke dag Valentijnsdag

Om de Valentijnsactie extra aandacht te geven, werpt Sergio – voormalig host van het tv-programma First Dates – zich op als speciale ambassadeur van het evenement. “Van mij mag het elke dag Valentijnsdag zijn. In onze individualistische samenleving is het niet meer zo vanzelfsprekend om de liefde van je leven te vinden. Wat is er nou mooier dan hier samen bij stil te staan en de liefde naar elkaar uit te spreken.”, aldus Sergio. “Bovendien blijkt dat veel mensen wel een romantisch gebaar willen tonen, maar niet weten waar te beginnen.”

Love is in the air

Vijf liefdesgedichtjes

Om al die landgenoten op weg te helpen, wordt de speciale Cupidrone ingevlogen. Op initiatief van Bloemenbureau Holland verspreidt de knalrode drone prachtige rode bloemen. Een groot aantal kwekers zorgde voor rozen, chrysanten, anthuriums, gerbera’s, anjers en freesia’s. Bloemen die door de Cupidrone worden afgeleverd bij wandelende stelletjes. De bloemen zijn voorzien van een kaartje met een liefdevol gedicht van dichter Bram Schweckhorst. Een aantal bloemen heeft iets extra’s in petto, een volledig verzorgde romantische date.

Cupidrone

De Cupidrone is op 14 februari van 14.00 – 18.00 uur te vinden boven Vredenburg in het centrum van Utrecht. De Valentijnsactie is mede mogelijk gemaakt door: Fabulous Freesia, Van der Drift Roses, LG Flowers, #dianthusflowersgrowers, Anthurium Info, Just Chrys, Berg RoseS en Middenweg Flowers.