Rentree met cyclaam. Terwijl we genieten van de heerlijke zomerse dagen en een aantal van ons nog lekker vakantie heeft, begint het einde hiervan voor sommigen alweer in zicht te komen. In Frankrijk noemen ze het de Rentree en hier in Nederland gaat het nieuwe schooljaar “gewoon” weer beginnen.

Rentree

Gezelligheid binnen en buiten

De dagen worden langzaam weer wat korter en de tijd breekt aan om de iets verwaarloosde of inmiddels verdwenen planten in huis te vervangen. Een mooie tijd om de gezelligheid van buiten ook weer naar binnen te halen, bijvoorbeeld met mooie kleurrijke en compacte Cyclamen. En denk nu niet gelijk, dat jij die niet mooi weet te houden. De Cyclaam is echt een plant om van te houden. Met de juiste verzorging verrast ze je keer op keer met prachtige nieuwe bloemen.

Cyclaam voor in de huiskamer

Plaats haar bij voorkeur niet bij een warmtebron en dus ook niet in de volle zon, verwijder uitgebloeide bloemen en bloemstelen tot op de knol en verwen haar op tijd met een slokje water. Zodra ze haar bloemen een beetje laat hangen plaats je haar 15 minuten op een schoteltje water, zodat ze precies op kan nemen wat ze nodig heeft. In de praktijk zal dit circa 2 keer per week nodig zijn. Volg je deze tips op, dan zal de Cyclaam je lang verblijden met haar rijkelijke bloei. Meer weten? Kijk eens op de site cyclamen superserie.

cyclaam-rentree

 

Cyclaam voor op het terras

Geniet nog heerlijk van de zomerzon en veel plezier met het weer opfleuren van die voor ons allemaal o zo belangrijke gezellige woonkamer. En als je ook nog heerlijk buiten op het terras wil genieten van kleurrijke cyclamen, neem dan de zilverbladige Cyclamen. Je vindt deze speciaal voor buiten geteelde Cyclamen onder de naam VerandaSelections terug in de winkel.

En oh ja, vergeet niet: creëren met groen en bloei is vooral erg leuk en makkelijk!

Dit artikel is verzorgd door Flower Your Moment.

cyclamen op het terras