Magical Hortensia– Een bijzondere uitdaging voor iedereen met of zonder groene vingers: 150 dagen genieten van een bloeiende kamer- en tuinhortensia. Moeilijk? Helemaal niet! De Magical-hortensia is zo sterk dat het eigenlijk niet mis kan gaan. Geef de plant een mooi plekje in huis en huis en voorzie ‘m af en toe van een slok water.

magical hortensia

Kamerhortensia Magical

Zo geniet je 150 dagen lang:
– Zet de Magical-hortensia op een tochtvrije plek met daglicht (geen direct zonlicht).
-Staat er een fruitschaal in de buurt? Haal die dan weg. Rijpend fruit verkort namelijk de bloeitijd.
-Geef regelmatig water. Hoeveel? Dat hangt van het drinkgedrag van de individuele plant af. Als de potgrond licht vochtig aanvoelt, weet je dat de kamerhortensia voldoende te drinken heeft.

Bijzonderheid!

Door invloed van daglicht veranderen de bloemen van de Magical-hortensia’s langzaam van kleur. De roze kamerhortensia wordt langzaam donkerrood en de blauwe krijgt uiteindelijk diepgroene bloemen.

Magical tuinhortensia’s

De nieuwste variëteit van Magical Hydrangea, Jewel, valt in het introductiejaar direct in de prijzen. De lang bloeiende tuinplant kreeg namelijk de hoogste score bij de benchmark houdbaarheid tuinhortensia, uitgevoerd door het Kenniscentrum van Royal FloraHolland. Een vakjury beoordeelde afgelopen zomer de Magical Jewel en acht andere nieuwe tuinhortensia’s. Daarbij liet de Magical hortensia de overige inzendingen achter zich met een score van 28,3 op een schaal van 30.

magical hortensia

Oersterke hortensia

Met het winnen van de test bewijst het succesvolle hortensiamerk meteen haar kracht. De plant is ondanks haar delicate uiterlijk namelijk oersterk, goed bestand tegen fel zonlicht en mooi tot in het najaar. Door de stevige stelen hangt de plant ook minder snel tijdens hevige regenbuien. De maximale hoogte van 50 centimeter maakt ‘m ideaal voor op het balkon en terras, maar ook in de tuin maakt de Hydrangea zijn naam waar. En dan hebben we het nog niet eens over de magische kleurverandering gehad.

magical hortensia

150 dagen-bloeigarantie

Magical Hydrangea’s hebben een bloeiperiode van zes maanden, waarin ze maar liefst drie keer van kleur veranderen. Een unieke eigenschap. Hierbij geldt: hoe lichter de standplaats, hoe sterker de kleurverandering. Wat begint als een roze of blauwe Magical Jewel eindigt in het najaar in romantische tinten donkerrood of vergrijsd groen. De metamorfose gaat heel geleidelijk tijdens de zomer en nazomer, tot aan de eerste nachtvorst. Op het plantenetiket zie je hoe de verschillende bloemkleuren zich ontwikkelen.

Meer info op magicalhydrangea.com