HONSELERSDIJK – Mannenplanten. Sterke vormen, stevige struikvormen, relaxed in de omgang. Stoere planten die de Afdeling Testosteron zeker aanspreken. Codiaeum biedt sterke kleuren, Philodendron oogt oer en stoer, Sansevieria is zo goed als onderhoudsvrij, Schefflera groeit met je mee tot het een binnenboom is en Scindapsus is een zelfredzaam type dat op wat water en voeding desnoods een hele wand voor je volgroeit.

Mannenplanten

Het zijn allemaal planten met een robuust karakter, die als groene Steve McQueens bijdragen aan je ongetwijfeld onweerstaanbare aantrekkingskracht.

Winnaarsmentaliteit 
Mannenplanten passen naadloos in de nieuwe interieurstijl die draait om sportieve elementen, zoals geometrische patronen, een bank in de vorm van een rugbybal en keukenstoelen met leuningen als het stuur van een racefiets.

Zo heeft Sanseviera vlotte strepen, komen zowel Codiaeum als Schefflera en Scindapsus met energieke patronen en heeft Philodendron, afhankelijk van de variëteit, pijlvormige bladeren.

Hiermee stralen ze zowel actie als ontspanning uit en worden het meer energiebrengers dan stemmingmakers. Hou de basis cool: gepolijst staal en potten met een golf- of netstructuur versterken de uitstraling.

Mannen en planten

Mannen en planten

 

 

 

 

Verzorging mannenplanten 
• Mannenplanten staan graag licht, maar niet in de volle zon.
• Wat betreft water geven: geen voetbad, niet laten uitdrogen, het mag er zo tussenin zitten.
• Met eens per maand een scheutje plantenvoeding in het gietwater kom je een eind.
• Wil je ze mooi recht laten groeien, draai ze dan af en toe in het voorbij gaan een halve slag.

 

Mannen(planten) van de wereld 
Mannenplanten zijn goed geïntegreerde wereldburgers. Sansevieria komt uit Ethiopië, Philodendron is een tropische gast die sinds de 17de eeuw een hit in het westen is. Schefflera een Aussie (‘Gidday, mate!’) en Scindapsus en Codiaeum komen oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië.

Voor allemaal geldt dat ze duizenden jaren geleden al groeiden en bloeiden, en ook toen het leven van mensen al aangenamer maakten. De vezels van Sansevieria worden bijvoorbeeld als grondstof gebruikt en Schefflera is al eeuwen een schaduw biedende ‘parapluplant’.

Mannen en planten

 

Trivia mannenplanten 
• Scindapsus en Schefflera staan bekend als geluksplanten en brengt hun huisgenoot geld en geluk.
• De luchtzuiverende kwaliteiten van Scindapsus zorgen ervoor dat hij in de Top 10 van Gezonde Planten staat.
• De krachtige tekening van Codiaeum staat symbool voor power en libido.
• Een lang leven en een goede gezondheid, dat is waar Sansevieria in de plantentaal voor staat.
• Sansevieria krikt de luchtvochtigheid in je huis op zodat je minder snel last hebt van kriebelende ogen of een droge keel.

 

 

Mannen en planten

 

Woonplant van de maand
Mannenplanten zijn de woonplanten van juni 2017. De ‘Woonplant van de maand’ is een initiatief van het Bloemenbureau. Maandelijks kiest het Bloemenbureau in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die het opvallend goed doet bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend is, maar wel potentie heeft om het goed te doen in de woonkamer.

Voor meer informatie zie: www.mooiwatplantendoen.nl