OEGSTGEEST – Moederdag gaat virtueel. Het is bijna moederdag, het moment om moeders te laten zien hoe bijzonder ze zijn. Zeker dit jaar kan elke moeder wel wat extra blijdschap gebruiken, vindt het gerbera-collectief Coloured by Gerbera. Daarom is de campagne Brighten up your day! bedacht. En omdat we onze waardering momenteel niet fysiek kunnen uiten, gaat moederdag virtueel, Met een kleurrijke bos gerbera’s.

Moederdag gaat virtueel

gerbera-moederdag

Gerbera voor mama

Middels een online campagne inspireert Coloured by Gerbera de komende week 480.000 bloemisten en bloemenliefhebbers in Nederland en Duitsland met de vrolijkste Moederdag bloemen. Via sociale media en een speciale Moederdag site delen ze talloze inspiratiebeelden en hun favoriete Moederdag gerbera’s. Ook wordt iedereen opgeroepen zijn of haar gerbera-moment met moeder te delen via de hashtag #feelinggerbera.

Net als moeders heb je gerbera’s in verschillende soorten. De allemansvriend, de sfeermaker, de pittige tante. Zo kun je alleen al uit ruim 200 verschillende roze en paarse gerbera’s kiezen. Dankzij het brede assortiment is er voor elke moeder wel een passend boeket met gerbera’s te maken.

moederdag orchidee moeders

Orchideeën

Of geef je de voorkeur aan orchideeën? Dat kan ook. Opti-flor orchideeën geeft online workshop voor Moederdag. Zo kan je je moeder verrassen met een prachtige DIY orchideeëncreatie.
Nu de scholen en kinderopvang dicht zijn, lopen een heleboel moeders hun traditionele Moederdagverrassing mis. Opti-flor orchideeën bedacht daarom de workshop-in-a-box. De doos, geschikt voor jong en oud, bevat alles wat je nodig hebt om jouw eigen Moederdagkado te maken. Ook geeft de box toegang tot de online workshopvideo.

Samen aan de slag

“Vorig jaar nam ik mijn moeder nog mee uit eten”, vertelt Larissa Valstar van Opti-flor. “Dat zit er nu helaas niet in, maar ze verdient het meer dan ooit om verrast te worden. En er gaat niets boven een zelfgemaakt Moederdagkado. Daarom bedachten wij de workshop-in-a-box. Een workshop-pakket dat we thuis kunnen bezorgen en alle benodigde materialen bevat. Compleet met instructievideo én iets lekkers, want een workshop volgen is een feestje.”
De orchideeënspecialist biedt een kindvriendelijke versie en een workshop-pakket voor volwassen aan. Larissa vervolgt: “Zo kunnen ouders en kinderen samen aan de slag om hun moeder in het zonnetje te zetten. Met de online hulp van arrangeur Evelien van de Sande heb je in circa anderhalf uur tijd een schitterende Moederdagverrassing.

De workshop-in-a-box is te bestellen via www.optiflorshop.nl of te verkrijgen in de Opti-flor pop-up store aan de Madeweg 78a in Monster.

Meer moederdag?

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag: