De Lier – Moederdag. Medewerkers van hortensiakwekerij Dijk van Dijk uit de Lier komen handen te kort. Aanstaande zondag is het Moederdag in bijna heel Europa en dat betekent topdrukte en flink wat overuren. Deze week verlaat een recordaantal van 125.000 hortensia’s de kwekerij richting tuincentra en bloemisten in binnen- en buitenland. Dat is 15% meer dan in 2017.

kwekers voor Moederdag

Moederdag

Magical-hortensia

Volgens kweker Robin van Dijk is er vooral veel vraag naar de zogenoemde Magical-hortensia. Deze plant bloeit vijf maanden lang en wisselt drie keer van bloemkleur.

 

 

 Magical tuinhortensia op stam
Magical tuinhortensia op stam

Dit jaar komt plantenkwekerij P van Geest uit Maasland op de markt met Magical tuinhortensia’s op stam. De compacte en robuuste bloemen van de hortensia lenen zich heel goed voor deze toepassing. De Magical op stam heeft dezelfde kenmerken als de bestaande Magical hortensia-serie. Gedurende het bloeiseizoen veranderen de bloemen wel 3 tot 4 keer van kleur, tot een hortensia met prachtige herfsttinten. Met de juiste verzorging heeft de tuinliefhebber er maanden plezier van.
De Magical tuinhortensia op stam is leverbaar in de soorten Amethyst roze, Opal roze en Noblesse wit en verkrijgbaar rond eind mei.

 

 

Magical tuinhortensia op stam

Hortensia-potgrond

De hortensia potgrond is samengesteld uit hoogwaardige natuurlijke grondstoffen, zoals turfstrooisel, tuinturf, klei, geëxpandeerde kleikorrels en hoogwaardige voeding. De geselecteerde ingrediënten zorgen voor een gezonde groei van de plant en indrukwekkende bloemenpracht. Deze zak van 20 liter hortensia potgrond bevat langzaam werkende meststof die zeker tot 100 dagen voedingsstoffen afgeeft. Voor een b(l)oeiend schouwspel, de hele zomer lang.

 

34 miljoen hortensia’s

Bloeiende planten zijn door het mooie weer momenteel extra populair. Naar schatting ontvangt één op de vier moeders in Europa op moederdag een bloemen- of plantencadeau. Dijk van Dijk is één van de grootste Magical-hortensiakwekerijen van Nederland. Nederlandse kwekers produceren jaarlijks bijna 34 miljoen hortensia’s.

Meer info over Magical-hortensia.

Foto-credits: VidiPhotoMeer Moederdag

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag.