HONSELERSDIJK – MR.LILIUM is een exclusieve en natuurlijke scheerzeep met de verzorgende eigenschappen van de lelie. Het schuim is fluweelzacht, heeft een milde leliegeur en dankzij de desinfecterende en helende werking van de lelieblaadjes, hou je een frisse en zachte huid over na iedere scheerbeurt.

 

Scheerzeep

Van bol, tot bloem, tot baard. Bekijk de making-of van MR.LILIUM. 

 

[youtube id=”y8KyDa2r24M” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”?rel=0&controls=0&showinfo=0″ class=””]

 

MR.LILIUM is een ode aan de lelie. De scheerzeep wordt in juni in een eenmalige oplage uitgebracht en is exclusief te verkrijgen via Mooiwatbloemendoen.nl. Trakteer jezelf of je mister op een klassieke MR.LILIUM Shave bij de New York Barbershop ‘the traditional men’s only barbershop for the real gentleman’ in Rotterdam. In de maand juni kun je een behandeling boeken. Op Mooiwatbloemendoen.nl lees je meer over de MR.LILIUM Shave.

MR.LILIUM2Achtergrond MR.LILIUM
Al in de oudheid bereidde men oliën en zalven met de bloemblaadjes van de witte Madonna lelie (Lilium Candidium) die van origine een helende en desinfecterende werking heeft. Een afstammeling van deze oer-lelie is gebruikt als hoofdbestanddeel voor MR.LILIUM. Volgens ontwerpster Katja Gruijters en kweker Gerben Ravensbergen van Lilies of Life is het de perfecte basis voor een natuurlijke scheerzeep voor mannen.

Lelie-symboliek
Als er één bloem bol staat van de symboliek, dan is het wel de lelie. Beminnelijkheid, zuiverheid, liefde, vruchtbaarheid, vrouwelijkheid, eenheid en vergankelijkheid; ze vertegenwoordigt het allemaal. Van al deze symbolische betekenissen zijn er vier die eruit springen, waarvan de liefde het meest. De Romeinen gebruikten de lelie destijds als vulling in kussens en dekens vanwege haar lekkere geur. Zo werden lelies de verspreiders van de geur van de liefde. Kreeg een dame deze zoetgeurende bloem, dan wist ze het zeker: ‘Dit is mijn minnaar’.
Ook bij verlies en rouw helpen bloemen iets te zeggen zonder woorden. Lelies worden veel bij begrafenissen gebruikt; de serene, pure uitstraling van de bloem past goed bij deze gelegenheid.

 

MEET MR.LILIUM is  ontwikkeld door Mooiwatbloemendoen.nl.

[Fotografie: Mathilde Karrèr]