Refurbished producten – Refurbished is de Engelse benaming voor gereviseerd. Gereviseerd betekent niets meer dan opgeknapt. Met refurbished producten bedoelen we dus apparaten die al eerder gebruikt zijn en vervolgens door een leverancier zijn opgeknapt en weer door worden verkocht. Sinds 2018 zien we dat er steeds meer refurbished apparaten in omloop zijn en dat is niet zonder reden.

Refurbished producten

Duurzaamheid

Kiezen voor refurbished biedt een aantal grote voordelen. Ten eerste geniet je van een hogere betrouwbaarheid dan bij het kopen van tweedehands producten van een particuliere verkoper. Je geniet van garantie en weet zeker dat het apparaat op enkele gebruikerssporen in orde is. Daarnaast bespaar je hier ongelooflijk veel geld mee. En last but not least… het is een zeer duurzame keuze.

Maar hoe duurzaam is het nou eigenlijk om voor een refurbished telefoon of ander apparaat te kiezen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten.

Lagere CO2 uitstoot

Heb je enig idee hoeveel CO2 er wordt aangemaakt bij het produceren van slechts één iPhone? Dit ligt om en nabij de 70 kilo CO2. Ongelofelijk hoeveel een klein apparaat teweeg kan brengen. Het is de afgelopen jaren duidelijk geworden dat we er alles aan moeten doen om de CO2-uitstoot in ons land te verminderen. Dit betekent niet alleen dat bedrijven andere oplossingen moeten gaan vinden, maar ook dat de consument andere keuzes moet maken. Want is een nieuwe iPhone wel echt noodzakelijk? Dit kost niet alleen ongelooflijk veel geld, maar draagt ook bij aan de verslechtering van ons milieu. En dat terwijl er genoeg oudere modellen zijn die nog prima werken en een extra ronde mee kunnen. Wanneer meer mensen voor refurbished toestellen kiezen, kan dit bijdragen aan een veel lagere CO2-uitstoot én ook nog eens een besparing in je portemonnee. Genoeg reden om voor die iphone 11 refurbished te kiezen dus.

Alles wat je moet weten over de duurzaamheid van refurbished

Foto: Mobieltje, Pexels op Pixabay.

Steeds meer mogelijkheden

De populariteit van refurbished toestellen is door de jaren heen dus flink toegenomen. Gelukkig maar, want hiermee leveren Nederlanders hun bijdragen aan een duurzame toekomst. Bovendien is kiezen voor refurbished ook steeds aantrekkelijker geworden. Zo zien we dat er steeds meer apparaten worden aangeboden. Inmiddels is de keuze bijna net zo groot als die voor nieuwe toestellen.

Maar dan rust er nog die ene vraag: waarom zou je voor refurbished kiezen als je ook eenvoudig een tweedehands model bij een particuliere aanbieder kunt kopen? Meestal is er immers wel een prijsverschil zichtbaar. Dat klopt, maar hoe betrouwbaar is het? Natuurlijk zijn er ook genoeg zeer betrouwbare aanbieders, maar we zien ook dat er mensen zijn die enkel hun ongeluk proberen te voorkomen. Hierbij verkopen ze een toestel dat nauwelijks nog werkt of binnen enkele weken gedoemd is om het te begeven. Zo wordt goedkoop nog altijd duurkoop. Als je dit wil voorkomen, is refurbished een betere optie. Deze apparaten worden uitvoerig gecontroleerd en waar nodig opgeknapt. Bovendien ontvang je garantie. Daardoor weet je precies waar je aan toe bent.

Denk ook na over de duurzame relatiegeschenken met impact.

Fotocredits: iPhone, JESHOOTS.com op Pixabay.