Pepers kweken – Pepers kweken is enorm populair in Nederland. Ons klimaat is er echter niet ideaal voor. De zomers zijn niet altijd even warm en de periode van lange dagen met licht is te kort. Dat is evenwel geen probleem! The Grow Supplier legt je hier stap voor stap uit hoe je de lekkerste pepers kweekt!

Pepers kweken

We zijn weten allemaal dat het weer in Nederland bijzonder onvoorspelbaar kan zijn. Wanneer je zelf een (hobby)kweker bent in pepers, is het belangrijk dat je de meest optimale omgeving creëert voor jouw plantjes. Vele kwekers gebruiken daarom steeds vaker goede LED kweeklampen om zo wat extra uurtjes licht aan hun peperplanten te gunnen.

Pepers zijn buitengewoon veelzijdig. Ze kunnen worden gekocht in de zoetzure, gedroogd, verwerkt tot saus of sambal, of vers gebruikt in uw recepten. Maar wat is een hete peper precies? En hoe begin ik me te ontwikkelen? The Grow Supplier voorziet in alle producten die jou op gang kunnen helpen met het kweken van pepers.

Pittige pepers, wat zijn dat?

Chilipepers, gewoonlijk hete pepers genoemd, voegen warmte toe aan voedsel. De hoeveelheid van de verbinding capsaïcine die in de zadenlijsten aanwezig is, bepaalt hoe pittig ze zijn. De peper wordt heter naarmate er meer paprika is! Je smaakreceptoren raken gehecht aan deze chemische stof, die vervolgens je hersenen waarschuwt dat het heet wordt. Dit is wat het brandende gevoel veroorzaakt. De chilipepers worden op vrijwel elk continent ter wereld verbouwd en zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, maten en hitteniveaus, variërend van mild (of helemaal niet) tot extreem pittig.

chili peppers

Hoe snel moet ik beginnen met het telen van hete pepers?

Afhankelijk van het soort paprika dat u wilt planten, kunt u eind december of begin januari beginnen. Hete pepers zoals de Habanero, Madame Jeanette of zogenaamde “superhots” zoals de Carolina Reaper, Trinidad Scorpion of Bhut Jolokia (Ghost Pepper) hebben meer tijd nodig en kunnen het beste aan het begin van het groeiseizoen worden geplant. Rode of Jalepeno chilipepers, die ruimer verkrijgbaar zijn, kunnen tot midden maart worden gezaaid.

LEESTIP: Je heel veel groente zelf kweken thuis, ook zonder licht. Een goede bak en plek is genoeg. Lees dit artikel op GroenVandaag: Bacsac de duurzame lichtgewicht plantenzak

Fotocredits:
-introfoto: Elle Hughes op Unsplash.
-foto 2: mockup graphics op Unsplash.
-foto 3: mockup graphics op Unsplash.
-foto 4: Tamanna Rumee op Unsplash.