ALKMAAR –  Zelf je eigen groente en fruit succesvol kweken doe je niet alleen voor het resultaat. Je bent lekker buiten, leert van de invloeden van de natuur én je kan je dagelijkse beslommeringen even parkeren. Tuinmerk Nature heeft de hulpmiddelen om succesvol groenten en fruit te kweken. Want tja, wie goed zaait zal goed oogsten, toch?

Succesvol kweken

Of je nu vanuit de keuken, het balkon of de tuin gaat kweken, een paar zaken zijn bepalend voor het succes.

Zorg voor
-voldoende licht
-een gezonde bodem
-en de juiste temperatuur

Met deze basisregels, de onderstaande tools én een positieve instelling eet je dit voorjaar gegarandeerd een maaltijdsalade uit eigen moestuin.

Snelle kweekbak

Deze kweekbak is gebaseerd op het principe van hydrocultuur. Hierbij wordt in plaats van grond, steekschuim gebruikt. Het belangrijkste voordeel is dat zaden hierdoor sneller ontkiemen; dankzij het schuim worden wortels beschermd tegen licht, krijgen ze een regelmatige toevoer van zuurstof en is er optimale bewatering. Zaaien, water geven en laten groeien dus.

kweken nature

Slimme kweekfolies

Kweekfolie maakt succesvol kweken eenvoudiger en effectiever, niet alleen verhoogt het de opbrengst maar het zorgt er ook voor dat hongerige insecten op afstand blijven. Nature ontwikkelde een nieuwe serie kant-en-klare kweekfolies met voorgeperforeerde gaten. Zo is er een rood folie dat het rode spectrum van het licht weerkaatst, waar aardbeien en tomaten erg gevoelig voor zijn. De zilverkleurige folies zorgen juist voor een weerkaatsing op de onderkant van de bladeren én hebben een afstotende werking op vervelende luizen, vlooien en vliegen. Deze folie is erg geschikt voor onder andere komkommer, ui en kool. De voorgeperforeerde rode en zilveren folies zijn in diverse formaten verkrijgbaar.

kweken nature

Kunstmatige kweekkappen

Het ziet er artistiek uit, je krop sla onder een kunststof glazen bol, maar dat is natuurlijk een bijkomstig voordeel. Deze transparante kweekkappen met ventilatieopening beschermen je zaaiingen tegen kou, onweer en insecten. Een set bestaat uit drie kweekkappen en wordt geleverd met grondpennen om de kappen in de grond te ankeren.

succesvol kweken

Handige 2-in-1 tuinkruk

Even hier wat steken, daar wat harken en voor je het weet ligt de helft van je gereedschap door de hele tuin. Herkenbaar? Deze handige 2-in-1 kruk zorgt dat je in ergonomische houding tuiniert én dat al je tools met je mee verhuizen.

kweken nature

Stijlvolle steek- en hangetiketten

Etiketten zijn in principe bedoeld om te tonen wat je waar geplant hebt maar zijn ook handig om op te noteren wanneer iets geplant is. Om een natuurlijk maar stijlvol effect te creëren gebruik je deze leistenen steek- en hangetiketten.

De Nature kweekaccessoires zijn verkrijgbaar bij vrijwel alle tuinspeciaalzaken, bouwmarkten en diverse webwinkels. Voor meer informatie kijk op www.outsideliving.com.