OEGSTGEEST – Plant bathing is een uit Japan overgewaaide nieuwe wellness-trend. Kort gezegd, je omringt je met heel veel planten en ervaart de rustgevende werking van groen. Zo voel je je weer helemaal in balans. Een compleet oerwoud in huis halen, is misschien iets te veel van het goede, maar je kunt natuurlijk wel een fijn wellnessplekje creëren met een aantal planten. Bijvoorbeeld met kamerhortensia’s. Want behalve mooie bloemen heeft deze kamerplant ook positieve invloed op de gezondheid. En de kamerhortensia style je ook heel eenvoudig in eigentijdse interieurs.

Plant bathing

Kamerhortensia

Niet alleen in de wintermaanden heb je vaak last van droge lucht in huis. Dat kan klachten opleveren zoals droge huid, hoofdpijn, droge ogen of neus- en keelproblemen. Zet om de luchtvochtigheid te verbeteren een paar kamerhortensia’s in huis. Praktijktesten van Fytagoras Plant Science uit Leiden hebben aangetoond dat hortensia als kamerplant de luchtvochtigheid het best verbetert. Dat gaat als volgt: het gietwater wordt via de wortels opgenomen en weer door de bladeren afgegeven aan de lucht. Juist omdat de kamerhortensia veel water drinkt, is de verdamping zeer hoog.

kamerhortensia

Groene rust

Het leven is al druk genoeg daarom is het fijn een stilte plekje in huis te creëren waar je kunt onthaasten. Gebruik in het interieur geen kakafonie aan kleuren, maar juist zachte tinten, eenheid en ronde vormen. Pastelkleurige hortensia’s zijn ideaal vanwege hun kalmerende uitstraling en bolvormige bloemen. Leg de telefoon of tablet even opzij, schenk een kop thee in en kom neem wat rust.

kamerhortensia

Snijhortensia

Hortensia’s staan symbool voor dankbaarheid, gratie en schoonheid. Prachtige bloemen voor in een boeket. Kijk eens naar deze video; een inkijkje in de kas en over het vakmanschap van de bloemist. De kleuren en vorm van de hortensia lenen zich heel goed voor om de bloem solo in een vaas te presenteren of nog indrukwekkender in een prachtig boeket.

Groene energie

Een thuiswellness kan ook gevarieerd zijn. Combineer bijvoorbeeld accessoires en materialen uit verschillende culturen, landen of tijdsperioden met elkaar. In de eigentijdse, folkloristisch interieurtrend verdienen hortensia’s in heldere kleuren een plaats. Zet de plant in Mediterraan of Aziatisch aardewerk of omkleed de pot met dessinrijke stof. Het resultaat: nieuwe groene energie.

kamerhortensia

Verzorging

De kamerhortensia kun je het beste op een lichte plek zetten, maar liever niet in de volle zon. Belangrijkste verzorgingstip is: regelmatig watergeven. Als de grond licht vochtig aanvoelt, hoef je geen water te geven. Is de grond droog? Geef een flinke slok water. Voor optimale bloei voeg je eens in de twee weken vloeibare plantenvoeding aan het gietwater toe.

Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.hydrangeaworld.com

Fotocredit: Hydrangeaworld.com

kamerhortensia