Polycarbonaat platen – Polycarbonaat platen zijn geschikt voor verschillende toepassingen, zoals het bouwen van een kas of het maken van lichtkoepels. Bij Kunststof Forte kunt u diverse soorten polycarbonaat platen vinden. Het is belangrijk om te weten welke eigenschappen ze hebben en waar u deze voor kunt gebruiken voordat u overgaat tot aanschaf. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken en zorgen dat de platen aansluiten bij uw wensen en behoeften. In dit artikel geven we u graag meer informatie en waar u deze het best voor kunt gebruiken.

Polycarbonaat platen

Polycarbonaat platen

Foto: Marlon Falcon Hernandez, op Pixabay.

Eigenschappen van polycarbonaat platen

Polycarbonaat platen zijn erg stevig en nagenoeg onbreekbaar. Zo zijn ze maar liefst 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte. Daarnaast is polycarbonaat 2 keer zo licht als traditioneel glas en laat het maar liefst 92% licht door. Polycarbonaat kanaalplaat is een stevig materiaal dat bestand is tegen weersinvloeden en UV-straling. Het is vrijwel onbreekbaar en licht van gewicht. Polycarbonaat platen van 10mm dik zijn ook nog eens isolerend. Polycarbonaat heeft een uitzettingsgraad van 0,065 millimeter per meter per graad Celsius en is bestand tegen extreem hoge en lage temperaturen. De platen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en diktes.

Toepassingen

Polycarbonaat wordt voor diverse toepassingen gebruikt. Zo worden polycarbonaatplaten van 6mm dik veelal gebruikt als dakbedekking voor veranda’s, terrasoverkappingen en uitbouwen. Daarnaast bieden ze ook bescherming aan serre- of kasplanten gedurende het hele jaar. Polycarbonaat kan ook worden gebruikt voor veiligheidsbeglazing, geluidsschermen, tussendeuren, balkonbeglazingen en machinekappen. Het is een duurzaam en stevig materiaal dat bestand is tegen weersinvloeden en UV-straling. Polycarbonaat platen zijn licht van gewicht en isolerend, wat ze geschikt maakt voor diverse toepassingen.

Tips voor het bouwen van een kas

Wanneer u er een kas of muurkas mee gaat bouwen, zijn er enkele belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden. Zo is ventilatie in de warme zomermaanden van groot belang en moet u ervoor zorgen dat de kasvloer voldoende vochtig blijft. Daarnaast is het van belang om een vlakke plek te vinden met maximale lichtinval en zonlicht, uit de buurt van vorstplekken en koude wind. Ook moet u zorgen voor een goede fundering en het juiste gereedschap om de platen op maat te maken. Door deze tips in acht te nemen, kunt u een mooie en functionele kas bouwen met polycarbonaat platen.

Polycarbonaat platen kopen bij Kunststof Forte

Als u op zoek bent naar polycarbonaat platen, dan kunt u terecht bij verschillende aanbieders. Kunststof Forte is een van deze aanbieders en biedt polycarbonaat kanaalplaten van 10mm dik aan via hun webshop. Naast platen kunt u bij Kunststof Forte ook buizen, staven en monsters bestellen. De platen kunnen op maat gezaagd worden en zijn gemakkelijk te installeren. Zo kunt u zelf aan de slag met het bouwen van bijvoorbeeld een kas of serre. Houd er wel rekening mee dat het belangrijk is om goed te weten welke afmetingen u nodig heeft en welke eigenschappen de platen moeten hebben voor de toepassing die u in gedachten heeft.

Fotocredits introfoto: Esther Merbt.