Praktische zonwering – Onze zomers worden warmer en de meesten van ons vinden dat wel lekker. Toch kan echte hitte een probleem zijn. Bijvoorbeeld in stedelijke gebied, wat de eigenschap heeft om warmte op een onaangenaam niveau vast te houden. En ook binnenshuis willen graag dat de temperatuur comfortabel is.

Praktische zonwering

Er is een zonwering die uitblinkt in eenvoud. Geen gaten in kozijnen of muren, geen ingewikkelde ophangconstructie door een gespecialiseerd bedrijf, maar een simpel doe-het-zelf systeem: zonwering met zuignap. Krachtige zuignappen die het scherm stevig op zijn plaats houdt.

Behoud van daglicht

Zonwering met zuignap is geschikt voor elke raam, het wordt op maat gemaakt. Eenmaal gemonteerd, heb je er geen omkijken naar en blijft het een hele zomer lang op het raam bevestigd zitten, waarbij de warmte wordt geblokkeerd en het binnenvallende daglicht blijft behouden. Na de zomer kun je de zonwering weer van het raam afhalen. De zuignappen werken met een schuifsysteem waarmee je de zonwering strak en weer- en windbestendig monteert en andersom weer in een handomdraai verwijdert.

Verschil in doeken

Er zijn verschillende 100% recyclebare zonweringen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld een doek dat werkt als een thermisch schild en 97% van de warmte blokkeert als het buiten op de ramen wordt geplaatst. Tot een micro-geperforeerd doek wat je op de binnenzijde van het raam vastzet, zorgt voor stemmig gefilterd licht, maar minder warmte tegengehouden, 88%, maar uitstekend zicht biedt naar buiten.
De doeken behoeven weinig onderhoud, hebben een jarenlange levensduur en zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Bepaal bij aanschaf welk doek het meest geschikt is. Vraag desnoods een stalenbox aan, zodat je thuis op je gemak je keuze kan maken.

rotterdam wordt groener

Kamerplanten en groene gevels

Zonwering met zuignap is een betaalbaar alternatief voor de bekende permanente en dure zonweringsystemen en biedt dezelfde praktische oplossing.Tot aan het niet leeg hoeven ruimen van je vensterbank. Je kamerplanten zullen blij zijn, dat ze op hun plekje kunnen blijven staan; zonder risico op verbrandend blad of versnelde uitdroging. En je kan nog wat doen om zomers je huis minder heet te maken. Laat je gevel begroeien met prachtige klimop. Een groene begroeide gevel is niet alleen schitterend om te zien, groen heeft ook een isolerende werking.

Meer over een klimaatbeheersing in je woonomgeving

Lees ook deze berichten op GroenVandaag: