SPIERDIJK – Tulipa Make-A-Wish. Wenskinderen Femke (6) uit Weesp en Zoé (6) uit Purmerend dopen als echte prinsesjes een nieuwe, rode tulp: Tulipa ‘Make-A-Wish’. Aan de vooravond van het tulpenseizoen 2020 viert men daarmee het 30-jarig jubileum van Make-A-Wish Nederland. Bij de doop zijn de wenskinderen geassisteerd door musicalster en actrice Pia Douwes, ambassadeur van Make-A-Wish Nederland en Hanneke Verburg, algemeen directeur van de stichting.

tulipa-make-a-wish

Tulipa Make-A-Wish

De nieuwe tulp heeft een intense, rode bloemkleur met een stevige steel (lengte 38 cm) en de bloemblaadjes ontvouwen zich maximaal tijdens de bloei. De bloemdoorsnede is dan 7 cm.
Tulpenpromotie Nederland (TPN) vereeuwigt de naam van de nieuwe tulp  in het International Cultivar Register of Tulip Names. De tulp is afkomstig van kwekerij Smit Flowers uit Spierdijk. De nieuwe tulp is vanaf volgend jaar mondjesmaat verkrijgbaar.

Tulpentijd

Tulipa Make-A-Wish is aangeboden door de Nederlandse tulpenkwekers. Op zaterdag 18 januari, Nationale Tulpendag, geven de prinsesjes tevens het officiële startsein van het nieuwe tulpenseizoen. Op de Dam in Amsterdam openen ze om 13.00 uur een pluktuin met meer dan 200.000 tulpen. Iedereen mag er gratis een bosje plukken.

Nationale Tulpendag is een initiatief van de Nederlandse tulpenkwekers (TPN) en wordt sinds 2012 georganiseerd op de derde zaterdag van januari. Samen met familie, vrienden en vrijwilligers leggen zij de pluktuin aan. Het seizoen van Hollandse tulpen is van januari tot en met mei.

Nationale Tulpendag 2020
nationale tulpendag op de Dam in Amsterdam

Meer info

Zie ook op GroenVandaag:

Gratis een bosje tulpen op Nationale Tulpendag
Nationale Tulpendag 2020, zaterdag 18 januari
10 weetjes over dit Hollands icoon

En kijk op de site Het is weer tijd voor tulpen

Fotobijschriften:
foto 1 en 2: Wenskinderen Femke (l) en Zoé (r)
foto 3: Femke en Zoé met Pia Douwes, ambassadeur Make-A-Wish Nederland
foto 4: Femke en Zoé met Tulpenkweker Arjan Smit en Pia Douwes
foto 5: Hanneke Verburg, algemeen directeur Make-A-Wish Nederland en Arjan Smit

Fotocredit: TPN/VidiPhoto