Najaarsmarkt Hortus – De Hortus Amsterdam organiseert op 23 en 24 september wederom haar traditionele Najaarsmarkt in de tuin. Tussen de eeuwenoude collectie staan vele kraampjes met heerlijke producten van de oogst, zoals fruit en jam om te proeven en te kopen. Er zijn bijzondere bollen, zaden en planten te koop en er is een uitgebreide informatiemarkt met kramen van diverse plantenverenigingen.

Najaarsmarkt Hortus

Zaden, bollen en planten

najaarsmarkt in de Hortus Amsterdam
Genieten van de oogst, Hortus Botanicus Amsterdam: 23 en 24 september.

Deze markt is in de afgelopen jaren ontzettend gegroeid. Bezoekers kunnen zaden, bollen en planten kopen van plantenkwekers De Bolderik of P.C. Nijssen en er staan informatiekramen van vele bevriende plantenverenigingen. Werkgroep Succulenta, de Oranjerie Kuipplantenvereniging en de Pelargoniumvereniging staan iedereen graag te woord met bijzonderheden over deze plantengroepen.

najaarsmarkt in de Hortus Amsterdam
Hortus Botanicus Amsterdam
Plantage Middenlaan 2a
1018 DD Amsterdam

Honing proeven

Uiteraard valt er ook veel te genieten van wat het land ons brengt. Op de najaarsmarkt kan geproefd worden van Amsterdamse honing van Stadsimkerij Soet Heem. Portabella heeft vele soorten paddenstoelen en zwammen en er is fruit van de oogst van Historische Tuin Aalsmeer. Nieuw dit jaar zijn de dames van Peas of cake, die bijzonder lekkernijen maken met peulvruchten!

De Hortus is op zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Om 14.00 starten er rondleidingen door de tuin. Bij de kraam van Carnivora worden op zaterdag de vleesetende planten gevoerd!

 

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: De tuin onder de loep in de Hortus Amsterdam

 

Weetje

De Hortus is opgericht in 1638 als Hortus Medicus, een medicinale kruidentuin. Kruiden waren van levensbelang. Zij dienden als grondstof voor medicijnen. In de Hortus bestudeerden artsen en apothekers de medicinale planten en legden apothekers er hun examens af.

Entree tot de Hortus is € 9,- voor volwassenen en € 5,- voor senioren en kinderen. Voor meer informatie kijk op www.dehortus.nl

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Boer Tom opent de Boerenversmarkt