AMSTERDAM – De Hortus Amsterdam organiseert op 23 en 24 september wederom haar traditionele Najaarsmarkt in de tuin. Tussen de eeuwenoude collectie staan vele kraampjes met heerlijke producten van de oogst, zoals fruit en jam om te proeven en te kopen. Er zijn bijzondere bollen, zaden en planten te koop en er is een uitgebreide informatiemarkt met kramen van diverse plantenverenigingen.

 

Najaarsmarkt Hortus

najaarsmarkt in de Hortus Amsterdam

 

 

Genieten van de oogst, Hortus Botanicus Amsterdam: 23 en 24 september.

 

Deze markt is in de afgelopen jaren ontzettend gegroeid. Bezoekers kunnen zaden, bollen en planten kopen van plantenkwekers De Bolderik of P.C. Nijssen en er staan informatiekramen van vele bevriende plantenverenigingen. Werkgroep Succulenta, de Oranjerie Kuipplantenvereniging en de Pelargoniumvereniging staan iedereen graag te woord met bijzonderheden over deze plantengroepen.

 

najaarsmarkt in de Hortus Amsterdam

Hortus Botanicus Amsterdam
Plantage Middenlaan 2a
1018 DD Amsterdam

 

Uiteraard valt er ook veel te genieten van wat het land ons brengt. Op de najaarsmarkt kan geproefd worden van Amsterdamse honing van Stadsimkerij Soet Heem. Portabella heeft vele soorten paddenstoelen en zwammen en er is fruit van de oogst van Historische Tuin Aalsmeer. Nieuw dit jaar zijn de dames van Peas of cake, die bijzonder lekkernijen maken met peulvruchten!

De Hortus is op zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Om 14.00 starten er rondleidingen door de tuin. Bij de kraam van Carnivora worden op zaterdag de vleesetende planten gevoerd!

Entree tot de Hortus is € 9,- voor volwassenen en € 5,- voor senioren en kinderen. Voor meer informatie kijk op www.dehortus.nl