In de Hortus Amsterdam – In de maand oktober daagt de Hortus Amsterdam haar jonge bezoekers uit om de natuur eens onder de loep te nemen. Iedere zondagochtend organiseert de tuin speciale familieworkshops waar ouders en kinderen samen met een onderzoeker van de Hortus een klein onderzoek of DIY proefje kunnen doen in het Kaslokaal. Ontdek welke eigenschappen van planten je kan gebruiken in een uitvinding voor mensen. Test hoe planten bewegen en eten of maak bijvoorbeeld je eigen vliegenval.

In de Hortus Amsterdam

Ondrzoeken

hortus Amsterdam

Biomimicry

Biomimicry is de wetenschap van het onderzoeken en  imiteren van de beste biologische ideeën in de natuur om menselijke toepassingen uit te vinden of te verbeteren. Planten doen in het algemeen veel meer dan wij als mensen kunnen waarnemen; ze communiceren met elkaar, ze reageren op prikkels van buitenaf of hebben in al die jaren van evolutie heel slimme methodes ontwikkeld om te overleven. Eigenlijk is de tuin een groot wetenschappelijk laboratorium. Vandaar dat de Botanische tuin besloot om iedereen uit te nodigen samen de natuur eens onder de loep te nemen.

hortus amsterdam

Workshop

De hele maand oktober is er iedere zondagochtend van 10:30 tot 12:00 uur de familieworkshop voor gezinnen met kinderen vanaf 9 jaar, waarbij elke week nieuwe proefjes worden gedaan. Daarnaast zijn er verschillende DIY projectjes beschikbaar om zelf thuis te doen. Tijdens de herfstvakantieweek van 14 -29 oktober is er ook nog een extra onderzoeksspeurtocht voor de jongere kinderen. Deelname aan de familieworkshop kost € 2,50 p.p. (exclusief entree), reserveren via de website. De speurtocht inde herfstvakantie is gratis verkrijgbaar.

Lab

De Tuin als Lab  is een samenwerkingsproject van 25 botanische tuinen in Nederland en de Waag Society in Amsterdam, waarbij zij onderzoek in de tuinen en de botanische wetenschap  onder de aandacht willen brengen.

De botanische tuin is iedere dag geopend van 10 tot 17 uur.

Plantage Middenlaan 2A
1018DD Amsterdam

www.dehortus.nl[foto-credits: HortusAmsterdam]