Nieuwe soorten Hebe – Nieuwe soorten Hebe, de groene tuinplant die tot ver in het najaar bloeit. Inmiddels telt de collectie van Addenda zes varianten. Deze zomer laat de telersvereniging ons kennis maken met de verbeterde Hebe Petita-serie en de nieuwe Hebe Peta Red en de Hebe Donna Alina.

Nieuwe soorten Hebe

Nieuwe soorten Hebe bij start seizoen

Hebe Donna Alina

Veredelaar

Addenda kweker en veredelaar Rudolf Hopmans: “Ik ben altijd op zoek naar verbetering binnen onze Hebe rassen. Voor een consument is dat niet direct te zien, maar ik kijk heel precies naar productontwikkeling, bijvoorbeeld dat de planten langer bloeien, mooier bloeien of langer houdbaar zijn. Ik vind het ook mooi om te zien dat de Hebes enorm in trek zijn bij bijen en vlinders, ook die specificatie is van belang. Voor komend seizoen is het gelukt om nieuwe of verbeterde Hebes aan te kunnen bieden. Iedere grote of kleine positieve ontwikkeling draagt weer bij aan een fijne Hebe beleving bij de consument. Daar doen we het voor!”

Hebe Petita

Na jaren van veredeling zijn de verbeterde soorten van Hebe Petita klaar voor hun introductie. De groei van de planten is nu meer bolvormig en compact te noemen. Het blad is puntiger en de bloem is groter (2-3 cm) dan bij haar voorganger. De Hebe Petita collece is verkrijgbaar in de kleinere potmaten 10,5 en 12 cm. Waar vorig jaar de Hebe Peta Blue al verbeterd was, geldt dat nu ook voor de kleur White.

Nieuwe soorten Hebe bij start seizoen

Hebe Petita

Hebe Peta Red

Nieuwe kleur: rood

Naast voorgenoemde kleuren wordt er nu ook een extra kleur toegevoegd: Hebe Peta Red. Deze nieuwe kleur hee opvallende rood-roze bloemetjes.

Hebe Donna Alina

Nieuwe kleur donkerrood

De kleurrijke Hebe Donna serie wordt uitgebreid met een spectaculaire donkerroze variant met de naam Alina. Dit nieuwe soort heeft de kenmerkende grote pluimen van maar liefst 5 tot 7 cm die mooi boven het gewas uitgroeien. De plant zelf blij mooi groen, hee veel vertakkingen en hee mooi grof en glanzend blad.