HILLEGOM – 1 Miljoen bollen. Dit najaar ontvangen 2075 schoolklassen een Bulbs4Kids-pakket. Met de 600 bloembollen die in elk pakket zitten, betekent dit, dat er ruim een miljoen bloembollen in schooltuinen worden geplant. En nog belangrijker: al deze klassen leren dankzij het Bulbs4Kids-lesmateriaal op een leuke en educatieve manier bloembollen kennen.

Miljoen bollen

Najaar planttijd bloembollen

Schoolkinderen

De 2075 bloembollenpakketten zijn verdeeld over 5 landen. 425 pakketten zijn bestemd voor Nederlandse basisscholen, 800 voor Duitse basisscholen, 450 voor Engelse basisscholen, 300 voor Franse basisscholen en 100 voor Canadese basisscholen. Deze scholen hebben zich vanaf mei tot en met september ingeschreven. 

Bulbs4Kids

Hoe werkt het? Met het Bulbs4Kids-bloembollenpakket maken de deelnemende klassen kennis met bloembollen. Het pakket bevat alle ingrediënten om op een educatieve manier kinderen te laten ervaren hoe bloembollen uitgroeien tot kleurrijke bloemen.
In het pakket zitten verschillende soorten bloembollen, schepjes, plantenstekers, werkboekjes en lesondersteuning voor de docent.

Aan Bulbs4Kids is ook een leuke foto- en videowedstrijd verbonden. Dat maakt het planten van de bollen nóg spannender! De hoofdprijs is de Gouden Bloembol 2020.

Groen is gezond

Steeds meer onderzoeken bevestigen de positieve invloed van de natuur op de gezondheid. Spelen in en met een natuurlijke omgeving draagt bij aan een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van kinderen. Het maakt kinderen creatiever, slimmer én fitter.
Alleen is de afstand tussen mens en natuur door de verstedelijking nog nooit zo groot geweest als nu. Voor Bulbs4Kids is dit de reden om 2075 gratis Bulbs4Kids-pakketten aan te bieden aan basisscholen, zodat kinderen met elkaar bloembollen kunnen ontdekken.

Bloembollensector

Bulbs4Kids is een initiatief van iBulb, de promotie-organisatie van de bloembollensector. iBulb heeft mede als doel om via wereldwijde pr- en advertentiecampagnes het gebruik van bollen, bolbloemen en bollen-op-pot internationaal te stimuleren. 

Meer informatie over bloembollen zie GroenVandaag:

Herfsttijd bloembollen planten voor een bloeiend voorjaar

Bloembollen: enkeljarig, meerjarig en verwildering