Schoon drinkwater – Het recent geopende restaurant Selva, gevestigd in het opvallende nhowhotel bij Amsterdam RAI, serveert gebotteld water met een verhaal. Elke fles water die op tafel komt, zorgt voor 1000 keer zoveel aan schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Daarmee is Selva het vijfde restaurant van Younique Concepts dat het beste water voor de wereld serveert.

Schoon drinkwater

Schoon drinkwater voor iedereen

Met deze stap laat Selva zien dat ze naast goed eten ook bewustzijn toont in het wereldwijd streven naar duurzaamheid en toegang tot basisbehoeften. Het initiatief is een samenwerking met Made Blue Foundation, een stichting met als missie: schoon drinkwater voor iedereen.

Het restaurant is trots om een bijdrage te kunnen leveren aan de bewustwording van waterbehoud en de waarde ervan in het dagelijks leven. Selva is niet het eerste restaurant van Younique Concepts dat het initiatief van Made Blue omarmt. Ook PESCA in Amsterdam en Rotterdam, restaurant De Tulp en Lolo zijn door hen opgezet en serveren het beste water voor de wereld.

Net geopend restaurant Selva maakt schoon drinkwater toegankelijker

Duurzamere wereld

“Het werken met de Made Blue Foundation in plaats van met commerciële aanbieders was voor ons absoluut geen dilemma’’, laten Sven Sallaerts en Joseph de Jong van Younique Concepts weten. ‘’Het is toch te gek dat we door de verkoop van water aan onze gasten impact kunnen maken! Op deze manier dragen wij, samen met onze gasten, bij aan een betere en duurzamere wereld waarin iedereen gelijke kansen verdient. Minstens zo belangrijk is dat iedereen toegang heeft tot schoon drinkwater’’, aldus Sallaerts en De Jong.

Impact

Made Blue Foundation benadrukt de impact die horecaondernemingen als Selva kunnen maken. “Toen we eind 2016 zijn gestart met water in de horeca was PESCA van Younique concepts een van de eerste partijen die in ons geloofde en ons hielp om naam en faam te maken. Nu, 7 jaar verder, doen inmiddels vijf restaurants van de groep mee en dat levert een enorme impact op: 50.733.000 liter schoon drinkwater. Daarmee hebben wij maar liefst 695 mensen kunnen voorzien van toegang tot schoon drinkwater voor nu en zeker 10 jaar in de toekomst’’, vertelt Nick de Mink van Made Blue Foundation.

Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Elke druppel telt.