BOSKOOP – De Proefkeuken is een educatief televisieprogramma voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. In deze TV-reeks buigen Pieter Hulst (bekend van ‘Pieter in de prehistorie’) en Willem Voogd (Mees Kees) zich over het lievelingseten van kinderen. Ze stoppen elke dag van alles in hun mond, maar weten ze ook wat er precies in hun favoriete snoepjes en snacks zit?

Proefkeuken

Kauwgom
Waar is al dat lekkers eigenlijk van gemaakt en kun je dat ook zelf maken? Een koekje van eigen deeg heb je zo gebakken, maar niemand die thuis zijn eigen kauwgom maakt.

Proefkeuken_schoutenschouten_proefkeuken

Opnames bij Schoutens Kruiden
Voor de uitzending van aanstaande zondag zijn er afgelopen zomer opnames gemaakt bij Schoutens Kruiden in Boskoop. De uitzending gaat over… kauwgom! In de aflevering zien we of het Pieter en Willem lukt om zelf kauwgom te maken. Bij Schouten hebben ze de juiste kruiden verzameld en hiermee zullen ze van grondstof tot eindproduct proberen te komen. Met behulp van de gekste experimenten en de meest ongewone technieken. Kijk aanstaande zondag om te zien of het lukt.

De Proefkeuken is een productie van de VPRO
Zondag, NPO 3: 09.10 uur.

foto-credits:
-grote foto: VPRO
-kleine foto’s: Schoutens Kruiden