Sfeervolle tuinverlichting – Kijk eens naar al die vrolijke verlichting in onze tuinen, we raken er zo aan gewend tijdens de feestmaand december, dat we nu eerder januari en februari als de donkere dagen beschouwen. Het doet verlangen naar de eerste zachte lenteavonden, waarop we buiten kunnen zitten in een sfeervol verlichte tuin. Maar waarom wachten tot het voorjaar?

Sfeervolle tuinverlichting

Slim omgaan met je geld

December is een mooie maand om na te denken over je tuinverlichting. Met al dat kerstlicht weet je precies waar je je lichtbronnen kan plaatsen om je tuin ze sfeervol mogelijk te doen uitkomen. En met solar-tuinverlichting ben je ook nog eens goedkoop uit. En dat is wel lekker, want in elk journaal krijgen we te horen dat het leven duurder wordt. De prijzen van veel diensten gaan omhoog. Energie voorop. Wie boodschappen doet, merkt het ook aan de kassa.
Deze tijd van stijgende inflatie dwingt veel Nederlandsers beter op hun uitgaven te letten. Wie slim met zijn geld wil omgaan kan twee strategieën toepassen. 1- Kijken naar koopjes. 2- Kijken naar kwaliteit. Er is nog een derde strategie: Bestekoopkeuze.nl. Voordeel en kwaliteit gecombineerd in een breed aanbod, waaronder tuinverlichting.

solar-tuinverlichting

Solar-tuinverlichting

Tuinlicht op zonne-energie. Geen energieverbruik en toch een verlichte tuin, dat kan tegenwoordig met Solar-tuinverlichting. Overdag worden de lampen opgeladen en zodra het gaat duisteren geven ze licht af. Het is er in verschillende toepassingen, de hanglamp aan de muur, grondspots, en de ‘fakkels’.
Solar-tuinverlichting bestaat al een tijdje en heeft zicht ontwikkeld tot een volwassen en geliefd product. Niet alleen omdat het de energie gratis is. De lange levensduur, het praktische en gezellige licht en het ontbreken van kabels en het aanleggen daarvan hebben mede voor deze populariteit gezorgd.

Let op: De afwisseling van licht en donker is er niet voor niets. Veel dieren zijn ’s nachts gebaat donker. Zet daarom je tuinverlichting uit als je naar bed gaat. Insecten vinden dat prettiger.

Waar op letten?

Overweeg je solar-tuinverlichting, wees er dan zeker van dat de aan te schaffen lamp waterdicht en weersbestendig is, dit wordt aangegeven met de code IP65. Overweeg een lamp met handige sensor, zodat de lamp alleen brandt als je dat wil. Geef de lamp in je tuin een zonnige plek, zodat er veel energie kan worden opgeslagen.

led-lichtLumen en Watt

De helderheid en sterkte van een ledlamp wordt uitgedrukt in lumen. Om te weten wat lumen is kun je het best de vergelijking maken met het meer bekende watt. Voorbeeld, 470 lumen = 40 watt. Met 800 lumen verlicht je bijvoorbeeld je woonkamer. Een sfeerlamp van 50 lumen is vergelijkbaar met een gloeilamp van 5 watt.