Rozenfestival 2016 zoekt – Stichting Rozendorp Lottum is voor het Rozenfestival op zoek naar tatoeages met rozen. Mensen die een tatoeage van een roos hebben en deze professioneel willen laten fotograferen, kunnen zich melden bij de stichting. Foto’s van de mooiste tatoeages worden tentoongesteld in een indrukwekkend object op het festivalterrein.

Rozenfestival 2016 zoekt

rozenfestival 2016    rozenfestival 2016    rozenfestival lottum

De kunst van tatoeages

Bob Obers, bestuurslid van Stichting Rozendorp Lottum licht toe waarom er naar tatoeages gezocht wordt: “Het thema van het festival is dit jaar ‘Rozen uit de Kunst’. Bij kunst wordt snel gedacht aan schilderijen en beeldhouwkunst. Het maken van tatoeages is echter ook een kunstvorm die vakmanschap vereist en die we graag op het Rozenfestival een plek willen geven. We zijn daarom op zoek naar mensen die een tatoeage hebben van een roos. Van de vijf mooiste tatoeages maken we vervolgens een fotoreportage die we presenteren op het Rozenfestival 2016.”

roos_close_roodgeel

Wereldkampioen bloemschikken

De foto’s van de tatoeages worden natuurlijk helemaal aangekleed met prachtig bloemsierkunst. Daarvoor wordt samengewerkt met freelance arrangeur Johan Huisman uit Balk. “Het is de eerste keer dat Johan meewerkt aan het Rozenfestival. Als voormalig wereldkampioen bloemschikken heeft hij de wereld rondgereisd en overal prachtig bloemwerk verzorgd. We zijn daarom erg blij dat Johan nu in Lottum zijn kunsten gaat vertonen. Tijdens het festival zal hij op basis van de tatoeages een indrukwekkend object realiseren.” aldus Obers.

LEESTIP: Lees op dit artikel op GroenVandaag: Succesvol Rozenfestival trekt veel buitenlandse bezoekers

Stuur uw tatoeage in

Mensen die zich willen aanmelden kunnen tot en met 30 juni 2016 een foto van de tatoeage per mail sturen aan info@rozendorp.nl. Uit de inzendingen worden de vijf mooiste tatoeages geselecteerd.

Lottum

Het Rozenfestival 2016 wordt gehouden van 12 tot en met 15 augustus in het centrum van Lottum. Tijdens het festival is het centrum van Lottum aangekleed met miljoenen rozen die verwerkt zijn in prachtige objecten, tuinen en mozaïeken. Het festival trok in 2014 ruim 50.000 bezoekers. Kaarten voor het festival zijn te koop via www.rozendorp.nl