DE KWAKEL – Snij-Brassica. Veredelaar Takii blaast sierkool nieuw leven in met vernieuwd assortiment.

Nu de herfst echt begonnen is, is voor veel najaarsproducten het seizoen van start gegaan. Ook snij-Brassica, in de volksmond bekend als sierkool, is weer volop verkrijgbaar. Voor veel exporteurs, groothandelaren en bloemisten is snij-Brassica een musthave in het najaarsassortiment, omdat de consument van dit typische herfstproduct houdt.
Veredelaar Takii gelooft in dit bijzondere product en zet zich al een aantal jaar in om het bestaande assortiment te vernieuwen én te verbeteren. Met de introductie van de rassen Crane King en Crane Queen, wordt de snij-Brassica opnieuw ‘in the picture’ gezet.

 

 

snij-brassica
Brassica Crane King

Bijzondere snij-brassica nieuwkomers

De bestaande ‘Crane’ familie, waar marktleiders Crane Red en Crane White toe behoren, wordt aangevuld met twee nieuwkomers. Het assortiment snij-Brassica is op verschillende vlakken verbeterd; zowel teelt-technisch als in het uiterlijk van het product is er sprake van vernieuwing.

Brassica Crane King en Crane Queen

Het blad van de nieuwe rassen Crane King en Crane Queen is niet rond gevormd, maar gevederd. Naast dat dit de schoonheid van het product ten goede komt, is dit ook voor de kwekers een groot voordeel. De snij-Brassica is hierdoor minder gevoelig voor ziektes en meer consistent in kwaliteit en lengte.Ook voor de consument hebben deze nieuwe rassen veel te bieden. Het gevederde blad is vernieuwend en past perfect in een trendy herfstboeket.

snij-brassica
Brassica Crane Queen

Beschikbaarheid Sierkool

Snij-Brassica wordt zowel op het land als in de kas geteeld en kent hierdoor een lang seizoen. Tot aan eind januari zijn deze sierkolen beschikbaar bij verschillende kwekers met elk een breed assortiment.
Het vernieuwde assortiment snij-Brassica van Takii wordt bij een groot aantal kwekers in Nederland gekweekt. Het aanbod is het grootst bij: Bloemenkwekerij Eduard Daling, Kwekerij Havenman, Bloemenkwekerij van Thiel en Steenwijk Abbenes. 

 

 

Meer informatie

Lees ook dit Brassica-artikel op GroenVandaag:
Het Ornamenties-seizoen gaat verder met Brassica.

Of over een ander populair herfstproduct, sierpeper:
Het is weer tijd voor Capsicum.