Duurzame investeringen – Dat spaargeld vandaag de dag niet bijzonder veel oplevert, daar vertellen we waarschijnlijk weinig nieuws mee. Het is dan ook beter om er iets anders mee te doen. Uitgeven aan vakanties, kleding en etentjes is leuk maar liever besteed je je zuurverdiende geld aan iets waar je uiteindelijk ook weer rendement uithaalt. Daarom hier een aantal ideeën van een duurzame investering, waar je ook nog eens rendement ophaalt. Laat je inspireren om je geld vervolgens te laten groeien.

Duurzame investeringen

Elektrische auto: goed gereden

Een elektrische auto is nog altijd een zeer goede investering wanneer je geld overhebt. Ondanks dat de fiscale voordelen van de overheid de afgelopen jaren wat zijn beperkt, is het nog altijd een goede keuze om hiervoor te gaan. Allereerst draag je natuurlijk nog steeds je steentje bij aan de verduurzaming van de wereld, maar ook voor je portemonnee is het op de lange termijn een goede keuze. Alleen al wanneer we kijken naar het brandstofverbruik dan kunnen we niet anders dan concluderen dat het in de toekomst onhoudbaar is hoe de situatie er nu voorhangt. De accijnzen stijgen door en ook de belasting op deze auto’s neemt alleen maar verder toe. Voor de brandstof hoef je tevens ook nooit meer langs een benzinepomp, een klus waar niemand dol op is. Met een 3 fase laadpaal kun je thuis al in no-time jezelf voorzien van een volle tank. Ook andere manieren van thuisladen zijn snel te installeren, de site EEZEV biedt hiervoor al snel uitkomst.

Spaargeld? Deze duurzame investeringen renderen snel!

foto: Ben Kerckx, op Pixabay.

Zonnepanelen: let it shine

Een andere investering die hoe dan ook zichzelf terug gaat verdienen, is die in zonnepanelen. Hier is vaak nog wel iets van subsidie of een ander fiscaal voordeel mogelijk, maar het is bovenal een behoorlijke besparing voor jezelf. De terugverdientijd is vaak eenvoudig te berekenen via online tools. Maar ook bij een eventuele verkoop van je huis zal het een meerwaarde zijn voor de waarde. Je energielabel zal immers snel stijgen, iets wat van steeds grotere impact wordt op de woningwaarde. En dat het er niet mooi uitziet? Dat is tegenwoordig ook niet meer het geval. En daarnaast zijn ze druk bezig met experimenteren met gekleurde zonnepanelen, zo kun je dus straks zonnepanelen hebben in de kleur van je dakpannen!

Kortom; laat spaargeld niet versloffen op een rekening maar haal er alles uit wat erin zit. Wanneer je het investeert op een duurzame manier zul je zien dat het voor alles een goede keuze is. Van de beperking van jouw impact op het klimaat, tot het laten groeien van je geld!

Introfoto: Bru-nO, op Pixabay.