BOXMEER – Stichting Taxus Taxi zamelt taxussnoeisel in voor de productie van medicatie tegen kanker. Daarmee levert de stichting een belangrijke bijdrage in de ‘strijd tegen kanker’. De stichting roept alle tuinbezitters die taxus in de tuin hebben staan, op om deel te nemen aan deze grootschalige actie. Door het scheiden van het taxussnoeisel zorgt u ervoor dat de toekomst er voor veel mensen weer positief uit ziet!

Taxus

Wist u dat er circa 15 volle kruiwagens taxussnoeisel nodig zijn voor 1 chemotherapie?

Taxussnoeisel gratis opgehaald
Iedereen kan gebruik maken van de kosteloze ophaalservice van taxussnoeisel, zowel particulieren, hoveniers, gemeenten als bedrijven. U hoeft Taxus Taxi alleen te bellen en zij komen het bij u voor de deur ophalen. Zij vragen u alleen de jonge scheuten (de groene delen van de taxus) aan te bieden. Alleen dit bevat de belangrijke stof Taxol waar chemokuren van geproduceerd worden.

De inzamelperiode voor het snoeisel is gestart op 27 mei en duurt tot eind september. Snoeien is in deze periode zeer geschikt. Buiten de inzamelperiode zit er onvoldoende werkzame stof in de naalden, waardoor het niet verwerkt kan worden voor medicatie tegen kanker. De Taxus Taxi is werkzaam in een groot deel van Nederland, met name in Noord-Brabant, Gelderland, Noord-Limburg en Zuid-Utrecht.

Taxus-TaxiTaxus-Taxi-Tas
Om het u gemakkelijker te maken kunt u een gratis TaxusTaxiTas (big bag) aanvragen. Op deze manier zorgt u er ook voor dat er geen ander tuinafval zoals stenen, zand, hout en blad met het taxussnoeisel vermengd wordt. Bewaar uw snoeisel zo luchtig mogelijk om broei te voorkomen.
Zet of leg het taxussnoeisel op een zichtbare plek neer zodat de chauffeurs dit gemakkelijk kunnen vinden. Er wordt een lege tas achtergelaten zodat u deze weer kunt gebruiken voor een volgende keer.

Voor het ophalen van taxussnoeisel of het aanvragen van een Taxus Taxi tas kunt u terecht op de website www.taxustaxi.nl of u neemt contact op via het telefoonnummer (06) 25 26 88 77.