Terug van vakantie: bromelia – Een veel gehoorde opmerking: ik heb geen groene vingers. Gelukkig is dat geen enkele belemmering om te kunnen genieten van bromelia’s. Deze kamerplanten met exotische uitstraling zijn namelijk supereenvoudig. Een klein dingetje… het watergeven van bromelia’s is een eitje, maar gaat wel even anders dan bij andere kamerplanten. Als je dat eenmaal weet, kun je maandenlang genieten van een tropisch sfeertje in huis.

Terug van vakantie: bromelia

terug van vakantie... bromelia

Watergeven

Bromelia is een plantenfamilie die van oorsprong uit de Zuid-Amerikaanse jungle komt. Daar groeien ze onder meer op boomstammen. Regenwater vangen ze op via hun blad. Het vloeit naar het rozet waar vervolgens een soort minuscuul vijvertje ontstaat. Met deze kennis is het watergeven van de kamerplant een supermakkelijk. Geef een scheutje water in het rozet en klaar. Komt het ‘vijvertje’ droog te liggen? Dan is het tijd voor een volgende gietbeurt.

Weetje

Bromelia’s kun je overal in huis neerzetten. Van badkamer tot woonkamer en van keuken tot slaapkamer. Enige voorwaarde: daglicht maar geen volle (middag)zon.

tropische bromelia

Eigentijdse styling

Bromelia’s zijn een opvallende toevoeging aan het interieur. Zo zijn er soorten met paarse, roze, gele, oranje, witte en rode bloemen. Daarnaast is er volop variatie in bloemvorm: van veer tot kroon tot speer. Het grote voordeel is ook dat bromelia’s eenvoudig te stylen zijn volgens de nieuwste woontrends. Zeker binnen de trend waarbij natuurlijke materialen en vormen centraal staan. Zet de bromelia’s bijvoorbeeld in robuuste potten van aardewerk of in manden van riet of zeegras. Voor het echte urban jungle gevoel combineer je bromelia& rsquo;s met groene kamerplanten. De kleurrijke bloem komt dan nog beter tot z’n recht.

terug van vakantie... bromelia

tillandsia

Tillandsia

Een extra bijzondere bromeliasoort is Tillandsia usneoides met luchtwortels. De plant wordt ook wel ‘baard van Mozes’ genoemd, een verwijzing naar de hangende groeiwijze van deze ‘luchtplant’. Je kunt deze bromeliasoort overal ophangen. Watergeven doe je eens per week… met de plantenspuit!

Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.bromelia.info.

Fotocredit: Bromelia.info