ULFT – Theefestival. 
Maak kennis met witte thee, kombucha, matcha en spannende theemelanges

. Thee proeven, ruiken, voelen en bekijken. Het kan tijdens de eerste editie van First Flush, een theefestival op 7 april 2019 in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Tijdens hun ‘theevenement’ proberen initiatiefnemers Anne Adams en Maarten Boland hun passie voor thee samen met andere thee-fanaten over te brengen. Primeurs voor Nederland zijn paarse thee uit Kenia en Tulpenthee, een theebloem met Hollandse tulp.

 

theefestival, tulpenthee

 

Theefestival

Tulpenthee

In een conferentiezaal, filmzaal en diverse multifunctionele ruimtes krijgen bezoekers van het theefestival de kans om nieuwe thee-ervaringen op te doen. “Ontdek bijvoorbeeld de verschillen tussen witte, oolong en zwarte thee. En verbaas je vervolgens dat ze allemaal van dezelfde plant komen: Camellia sinensis”, verduidelijken Anne en Maarten.

Er zijn bovendien volop workshops en lezingen over thee. In de filmzaal met 350 stoelen worden films en foto’s op groot doek getoond. Alle activiteiten zijn bij de entreeprijs inbegrepen.

 

theefestival, tulpenthee

 

Hier meer info over Handgemaakte Tulpen Thee.

 

Theewereld

“Eigenlijk kun je op 7 april in Ulft zoveel thee drinken als je wilt. Bij binnenkomst krijg je een goodiebag met een kleine theekom”, legt Maarten uit. Anne vult aan: “Er gaat een theewereld voor je open en je smaakpapillen krijgen tijdens First Flush volop de aandacht! Je kunt op de theemarkt zelfs een eigen theeplant kopen.”

Anne Adams is theemaker bij theeplantage TeabyMe. Ze was eerder te zien bij onder meer Koffietijd en BinnensteBuiten. Tijdens First Flush demonstreert ze hoe je vers geplukte theeblaadjes in een wok verwerkt tot thee.

 

theefestival, tulpenthee

 

Theesommeliers

Theesommeliers verzorgen vanaf 11.00 uur workshops in verschillende multifunctionele ruimtes in de DRU Cultuurfabriek. Om 13.00 uur start een theemarkt met standhouders uit Nederland, Duitsland en België. Zij promoten bijvoorbeeld exclusieve thee rechtstreeks van een plantage in Taiwan. Of matcha; gemalen groene thee uit Japan.

Ook het gerestaureerde fabrieksterrein – waar vroeger de bekende oranje DRU-pannen werken gemaakt – is de moeite waard. Maak een wandeling langs de Oude IJssel of bekijk de industriële architectuur van het Portiersgebouw en de unieke watertoren.

 

theefestival, tulpenthee

 

Tickets

Tickets voor First Flush theefestival op 7 april 2019 zijn vanaf nu te koop via de link op http://www.firstflush.nl.
Festivaltoegang kost 10 euro. Voor 9 euro meer mogen bezoekers ook aanschuiven voor een High Tea-proeverij en onbeperkt thee halen bij het theebuffet.
Papieren toegangskaarten zijn ook te koop bij Kaaswinkel in Varsseveld, De Theepotwinkel in Doetinchem en Simone Smaaklokaal in Winterswijk.

 

Foto-credits
-introfoto: Kowit Phothisan op Unsplash
-2de foto: First Flush
-3de foto: Laura Ockel op Unsplash
-4de foto: Danurwendho Adyakusuma op Unsplash
-5de foto: Bethany Laird op Unsplash