HILVERSUM – Dat kan. Alsof je met thee kweken het moestuinieren niet alleen doortrekt naar de keuken, maar ook naar het winterseizoen, als de natuur buiten in rust is. Want thee -Camellia sinensis- is het hele jaar door te krijgen.

Thee

Een mooi theeconcept is niet zo lang geleden door Special Plant uit Zundert ontwikkeld, GroenVandaag publiceerde er eerder over. Het heet Tea by Me.
Sommige tuincentra verrassen hun klanten met deze echte theebeleving. En hebben theeplanten op hun verkooptafels staan, voor wie thuis zijn of haar eigen kop thee wil maken. Als dat niet het geval is, is er nog niets aan de hand. Echte theeplanten zijn ook online te bestellen.

je eigen thee kweken    je eigen thee kweken

Thee wordt gezet met behulp van blaadjes van de Camellia sinensis, oftewel de theeplant. Zowel witte, groene, zwarte en oolong zijn allemaal afkomstig van deze plant, maar onderscheiden zich door hun eigen specifieke productieproces.

Familiewaarde
Het is niet alleen gezond en gezellig, theedrinken staat ook voor familiewaarden die we een beetje uit het oog zijn verloren. Lees daarvoor eens de column van tuinman Ivo op Plantplezier of kijk zaterdag naar Robs Grote Tuinverbouwing.

Tuinman Ivo
Ivo Putman is de rechterhand van Rob Verlinden in het SBS6-programma Robs Grote Tuinverbouwing. Maar Ivo is ook het gezicht achter Plantplezier, het groenplatform voor iedereen die meer wil weten over tuinieren en de nieuwste trends in tuinland.

Robs Grote Tuinverbouwing
Elke zaterdag, 17.00 uur, SBS6.