OEGSTGEEST – Tiny Flowwer Boat. Jan de Boer is ondernemer in bloemen. Vanuit Aalsmeer exporteert hij bloemen en planten naar bloemisten in heel Europa. In een tijd waarin de grote supermarkt steeds meer bepaalt welk bosje bloemen er uiteindelijk in onze woonkamer terecht komt, maakt Jan zich zorgen over het bloemenvak. En over de toekomst van de onderscheidende kweker en de gespecialiseerde bloemist.

 

tiny flower boat

 

Tiny Flower Boat

Bloemenpodium

Jan is ervan overtuigd dat de kracht van het bloemenvak, en van Nederland als bloemenland, niet ligt in de grote aantallen, maar in de rijkdom van het assortiment.
Om kwekers van bijzondere bloemen en planten een podium te geven, heeft Jan eerder Florapodium bedacht; een etalage voor nieuwe, verrassende, buitengewone en exclusieve producten.

 

Hoefijzer

Nu is er ook een varend Florapodium. Jan noemt het de Tiny Flower Boat. Een boot in de vorm van een hoefijzer. Met een keukentje en een stamtafel, waaraan bloemenzaken worden besproken.
De plantenbakken op de boot worden elke vaartocht aangekleed met het mooiste wat de sector heeft te bieden. De Tiny Flower Boat vaart over de de plassen rond Aalsmeer. Elke nieuwe vaartocht vertelt weer een andere vakman over zijn passie.

 

tiny flower boat

 

Vakmanschap is meesterschap

Voor Jan de Boer betekent verscheidenheid vitaliteit. In het bloemengilde, vindt hij, moet vakmanschap is meesterschap blijven gelden. Dit om de sector gezond te houden en omdat het andere het vak nog veel leuker maakt dan hetzelfde.

GroenVandaag werkt al langer samen met Florapodium. Op onze site zullen we vanzelfsprekend aandacht besteden aan de vaartochten van deze bijzondere boot en de prachtige producten die er op getoond zullen worden.