Inrichten van je tuin – Na maandenlang binnen plezier te hebben gehad, is het eindelijk tijd om naar buiten te gaan. Naarmate het weer warmer wordt, denk je er misschien aan om buiten feestjes te houden, te loungen bij het zwembad en spelletjes op het gazon te spelen. Misschien denk je  er ook over na hoe je je achtertuin er dit seizoen zo mooi mogelijk uit kunt laten zien. Je hebt echter geen groot budget of een professionele tuinarchitect nodig om een ​​prachtige buiten oase te maken. Het enige dat je nodig hebt, zijn een paar creatieve ideeën voor het decoreren van de achtertuin. Hoe zonnig of schaduwrijk, bosrijk of open, groot of klein je achtertuin ook is, hier staan allerlei slimme tuintips voor elke tuin. Een eenvoudige manier om je tuin te decoreren is door een buiten vloerkleed toe te voegen voor een vleugje kleur. Dit kan je samen combineren met de kleuren van je planten en bomen in je tuin.

Inrichten van je tuin

Gebruik versieringen om het af te maken

Tuinornamenten zijn meer dan zomaar een bijzaak. Ze kunnen je helpen je buitenruimte vorm te geven en te gebruiken en veranderen hoe het voelt als je er bent. Een smeedijzeren hek kan leiden naar een wereld van groen, een aan een boom gehangen lantaarn kan je een nieuw gezichtspunt geven en een gebogen bank kan ervoor zorgen dat je een dutje wilt doen. Bovendien geven ze een tuin het hele jaar door een afgewerkte look. Het belangrijkste is om niet te veel te doen. Je kunt ook kleur en helderheid aan je tuinruimte toevoegen door accessoires toe te voegen. Een tuin vloerkleed is een perfect voorbeeld dat esthetisch mooi en comfortabel is om te hebben.

balkon en terras

Herhaal de stijl van de buitenkant van je huis

Het maakt niet uit welke stijl je huis heeft, ornamenten kunnen het in het landschap binden en ervoor zorgen dat het meer thuis voelt. IJzeren urnen kunnen op terracotta sokkels worden geplaatst die passen bij het ruwe metselwerk van de ingang. Op de binnenplaats draagt ​​een met dolfijnen versierd fronton met vetplanten in potten bij aan het thema en dient als een centraal punt. De voortuin van je huis kan worden opgepakt in de straatstenen, omzoomd met gras dat de wandeling naar de voordeur verzacht.

tijnstijlen klassiek

Terras met decoratieve tegels

De perfecte toevoeging aan een tuin is een patio, wat ook een van onze favoriete manieren is om een ​​tuin te decoreren. Patio’s zijn een geweldige manier om je ruimte in verschillende gebieden te verdelen, zoals het scheiden van je ruimte voor entertainment van je bloembedden, kas en tuin. Het is ook een geweldige plek om je ideeën voor terrasmeubilair uit te proberen en buiten te eten. Als een interessant alternatief voor terrasideeën en betonplaten, zou je een terras kunnen maken van tegels met een patroon. Als je een terras wilt betegelen, zorg er dan voor dat je tegels kiest die buiten kunnen worden gebruikt en een slip waarde van minimaal R12 hebben.