Terras – Het creëren van een mooi terrras in de tuin is een geweldige manier om in de warme maanden lekker buiten te kunnen genieten. Of je nu een plek wilt creëren om samen te komen voor een zomerse barbecue of een rustige plek om te ontspannen met een kopje thee. Om je te helpen bij de inrichting van een mooi terras hebben we een paar handige tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Terras

huis- en tuinverlichting

Houd rekening met het formaat

Bij het ontwerpen van het terras is het eerste waar je aan moet denken het formaat. Het kan handig zijn om vooraf een indeling te bepalen zodat je hier rekening mee kunt houden bij het kopen van spullen voor de inrichting. Daarnaast kun je zo ook alvast de maximale afmetingen van de meubels bepalen. Zo weet je zeker dat alles past!

Investeer in goede verlichting

Als je een meer intieme en ontspannen sfeer wilt creëren op het terras, kan het toevoegen van wat verlichting een geweldige manier zijn om dit te doen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor mooie inbouwspots als je graag functionele verlichting wil. Wil je juist wat gezelligheid toevoegen? Ga dan voor een mooie tafellamp, een lichtslinger of wandspots.

inrichten van een terras

Investeer in het juiste meubilair

We raden je aan om te investeren in kwalitatieve meubels die lang meegaan. Omdat de meubels voor een langere periode buiten zullen staan kan het ook handig zijn om voor meubels te gaan die makkelijk te reinigen zijn . Houten tafels en stoelen zijn een goede optie, omdat ze tegen een stootje kunnen en gemakkelijk schoon te maken zijn. Een houten bank zou ook een goede aanvulling zijn op een tuinterras. Je kunt ook gaan voor plastic stoelen als je gaat voor een moderne uitstraling. In dit geval kun je de meubels het beste overdekt opslaan om te voorkomen dat het plastic aangetast wordt door bepaalde weersomstandigheden. Als je weinig ruimte in de tuin hebt kan het een aanrader zijn om te kiezen voor klapstoelen stoelen.

Een persoonlijke touch

Om jouw tuin net dat extra beetje flair te geven kun je ervoor kiezen om een paar opvallende maar ook functionele voorwerpen op het terras te plaatsen. Kleed het terras bijvoorbeeld aan door een mooi kunstwerk te plaatsen, schilder de schutting in een opvallende kleur, schaf een grote BBQ aan of kijk eens of je een mooie vuurkorf kunt vinden. Met behulp van dit soort details kun je een persoonlijke touch toevoegen en van het terras een mooi geheel maken! 

Fotocredits:
-introfoto, Romeo Sommers, Green Your Day
-foto 2, Marianne op Pexels.