5 makkelijkste kamerplanten – Stel je vindt een groene huiskamer ontzettend gezellig en leuk, maar je bent gewoon niet een persoon met groene vingers. Geen zorgen! Het kan ook in jouw geval nog steeds heel goed mogelijk zijn om een huis vol met mooie kamerplanten te hebben, je moet alleen de juiste planten uitzoeken die makkelijk te verzorgen zijn.

5 makkelijkste kamerplanten

Zodra jij weet op welke plek je ze in je huis moet plaatsen en ze af en toe water geeft, dan kom jij heel goed weg met deze top 5 van makkelijkst te verzorgen kamerplanten. Wij helpen je graag op weg en geven je tips en tricks om ervoor te zorgen dat de groene planten die je in huis haalt, ook echt groen en mooi blijven.

5 makkelijkste kamerplanten

1- Cactus
2- Dracaena
3- Sansevieria
4- Epipremnum Aureum
5- Peperomia Obtusifolia

5 makkelijke kamerplanten
foto: Feey, op Unsplash

1. Cactus

Een Cactus overleeft bijna alles.

Wil je wel graag groen, maar ook het liefst echt zo min mogelijk aan de verzorging hoeven te doen, dan is een cactus één van de plantsoorten die perfect bij je past. Een Cactus kan namelijk zelfs wel een maand zonder water. Je kunt dus met een gerust hart op vakantie na een paar weken terugkeren naar een Cactus die nog gezond en wel in je huis staat.

Ook qua licht is een Cactus erg makkelijk te plaatsen, hij heeft hier namelijk niet zoveel van nodig. Dus of je hem nu lekker in je slaapkamer plaatst of op het balkon, een Cactus vindt het allemaal prima.
De prijzen rond een cactus verschillen enorm. Het ligt ook een beetje aan de grootte van de plant. Kijk eens rond op kamerplant aanbiedingen, om jouw juiste kamerplant te vinden.

kamerplant dracaena
foto: Alex Quezada, op Unsplash

2. Dracaena

Een Dracaena kan wel tegen een stootje.

Het juist uitspreken van de naam Dracaena is misschien een uitdaging, maar dat is de verzorging van deze kamerplant allerminst. Een Dracaena valt niet zo snel om en kan ook wel tegen wat verzorgingsmissers. Ideaal dus wanneer het verzorgen van kamerplanten niet met de paplepel is ingegoten. Ook is deze soort kamerplant de laatste tijd enorm populair door het creatieve uiterlijk en de gelaagdheid van de plant. En het leuke is, je hebt ze in allerlei verschillende maten. Je kunt dus precies de juiste voor jou makkelijk uitkiezen. Qua licht gaat een Dracaena het beste op een half (schaduw)plekje, dus liever niet pal in de zon.

woonplant vrouwentong
foto: Feey, op Unsplash

3. Sansevieria

Vier het leven met een Sansevieria.

Een andere kamerplant in het rijtje ‘makkelijk te verzorgen kamperplanten’ is een Sansevieria. Dit wordt ook wel vrouwentong genoemd. Het is een zogeheten woestijnplant en daarmee is al snel de associatie gelegd dat deze plant wel goed gaat op droogte. Heel fijn voor degenen onder ons die niet dagelijks met een gieter in de hand willen staan. Pas wanneer de grond helemaal droog is, is het tijd om water bij te geven. Ook verlaat een Sansevieria het liefst niet zijn teeltpot. Los van wat verse potgrond (tip: check eerst altijd even potgrond aanbiedingen voor je inkoopt) zo nu en dan heeft deze kamerplant niet veel aandacht nodig.

scindapsus
foto: Feey, op Unsplash.

4. Epipremnum Aureum

Houd het simpel met een Epipremnum Aureum.

Een klein woordgrapje om te beginnen, want het uitspreken van een Epipremnum Aureum is allerminst simpel. Gelukkig is de verzorging van deze kamerplant heel anders dan het uitspreken van de naam, ze laat namelijk precies weten wanneer ze dorst heeft. Op het moment dat je haar bent vergeten laat ze haar bladeren slap hangen, zodat jij precies weet wanneer het tijd is voor water. Ook deze kamerplant wordt het liefst ergens op een (half) schaduwplekje geplaatst.

peperomia
foto: Bloemenbureau Holland

5. Peperomia obtusifolia

Een sterke vetplant wint de strijd.

Natuurlijk mag een vetplant, ook wel een Peperomia Obtusifolia genaamd, niet ontbreken in dit rijtje. Een vetplant heeft namelijk echt minimale verzorging nodig en zal er dan nog steeds goed uitzien. Pas wanneer de aarde echt droog is, is het tijd om wat water te geven en daar zal de vetplant je direct rijkelijk voor belonen door prachtige, glanzende bladeren te laten zien. Plaats je vetplant in de schaduw, of ergens waar er weinig direct zonlicht is, en hij is helemaal tevreden.