Toveren – Als er iemand alles weet over bloembollen voor grote en kleine tuinen dan is het wel Jacqueline van der Kloet. Zij is de ultieme deskundige op dit gebied en wil graag iedereen enthousiast maken voor deze cadeautjes van de natuur. En dan hebben we het niet alleen over de tulp, de diva van de tuin, maar over alle bollen – van het vroegste sneeuwklokje tot de herfsttijloos en het alpenviooltje.

Toveren

toveren met bollen

Enthousiaste tuinier

In heldere korte hoofdstukken neemt Jacqueline met aanstekelijk enthousiasme de beginnende en ervaren tuinier aan de hand mee, en laat ze zien dat het echt niet zoveel werk is om jaar in jaar uit de ‘gewone’ beplanting op een fantastische manier aan te vullen. Alles komt aan bod, van de techniek van het planten en het benodigde gereedschap, tot de beste combinaties met andere bollen en vaste planten, en de juiste keuze voor elke standplaats.

Minituin, maxiterrein

Ze laat zien dat bollen geschikt zijn voor elke plek – van piepkleine geveltuin en balkon tot minituin en maxiterrein. Aangevuld met de persoonlijke bollenkeuze van Jacqueline, en vol mooie foto’s, is dit een superhandig boek dat je er steeds weer bijpakt.

bloembollen

Bollen en vaste planten

Jacqueline van der Kloet is een veelgevraagde tuin- en landschapsarchitect. Ze is onder meer lid van het team dat verantwoordelijk is voor de beplanting van de Floriade 2022. Haar kennis van het combineren van bollen met vaste planten is ongeëvenaard. Jacqueline’s werk is in binnen- en buitenland te zien, onder meer in Lurie Park Chicago en Huis ten Bosch Nagasaki. Ze heeft diverse boeken op haar naam staan die ook in andere talen zijn verschenen.

Lees ook eens dit artikel op GroenVandaag: Vaste planten zijn vaste klanten in de tuin

Kijk ook eens op bloembol.org en naar deze praktische tips voor veel lenteplezier.

toveren met bollen

Jacqueline van der Kloet

Bollenwijzer – Toveren met bollen en vaste planten
HL Books
ISBN 978 90 5615 928 3
gebonden, 240 pagina’s
verkoopprijs € 25,00