HOEK VAN HOLLAND – Tropische Heliconia. Kwekerij HouwenPlant uit Hoek van Holland breidt het assortiment uit met de bloeiende kamerplant heliconia. De marktleider in potanthuriums heeft met veredelaar Dümmen Orange gekeken naar een waardevolle aanvulling op het huidige assortiment om in te spelen op de vraag vanuit de markt. Deze maand worden de heliconias verder bij de handel geïntroduceerd.

Tropische Heliconia

Haal de tropen in huis

De eerste heliconias zijn per direct en jaarrond verkrijgbaar in de potmaten 12 cm, 14 cm en 17 cm. Met de koude dagen is het een perfect moment voor de introductie van heliconias om het tropische gevoel in huis te halen. De planten vinden hun oorsprong in Zuid-Amerika en hebben een opvallende verschijning met de donkergroene bladeren en intens gekleurde gele (Hawaii) of oranje (Curaçao) bloemen.

houwenplant

Heliconia bloeit het hele jaar door

De komst van heliconias is een passende aanvulling bij HouwenPlant op het huidige assortiment van tropische planten bestaande uit anthurium, euphorbia milli (milliana) en phalaenopsis. “Wij vinden het belangrijk om te blijven ontwikkelen en daarbij goed de vraag uit de markt in de gaten te houden. Van daaruit besluiten wij ons tropische aanbod uit te breiden en kunnen wij met trots zeggen dat we vanaf heden ook leverancier zijn van heliconias”, aldus Johan van der Houwen en Marco van der Goes van HouwenPlant.

Verzorging
De heliconia is een sterke tropische plant met gemakkelijke verzorging.
-Ze houden van kamertemperatuur met een minimale temperatuur van 15 °C.
-Ze staan graag op een lichte plek, zonder direct zonlicht.
-Ze houden van een hoge luchtvochtigheid en hebben het liefst twee keer per week water.

De heliconia bloeit het hele jaar door.