Trotste Bollenjongens – De tv-serie ‘Bollenjongens’ van programmamaker Johan Overdevest wordt in april uitgezonden door RTL Z. Ook zijn alle afleveringen vanaf 11 april te zien op Videoland. ‘Bollenjongens’ vertelt het verhaal van de Bollenstreek. Toen, nu en in de toekomst. Overdevest volgt in het programma een jaar lang het werk van elf bollenjongens, jonge ondernemers die het hele jaar druk zijn om de bollenvelden in bloei te krijgen en bollen te exporteren over de hele wereld.

Troste Bollenjongens

kwekers koppen tulpen

Mooie documentaire

Eerder was ‘Bollenjongens’ al te zien op TV West. Overdevest: “RTL en Videoland toonden ook interesse in de serie. Voor televisie is RTL Z qua profiel de meest logische keuze voor dit programma. Op deze zender zijn vaak mooie documentaires te zien over hoe producten tot stand komen en hoe bepaalde sectoren werken. En dat Videoland de serie ook wil hebben is natuurlijk helemaal fantastisch. Videoland heeft meer dan een miljoen abonnees in Nederland die ‘Bollenjongens’ kunnen streamen wanneer ze maar willen.”

Bollenstreek vol in bloei

RTL Z zendt ‘Bollenjongens’ uit als de Bollenstreek vol in bloei staat. Op dinsdag 11 april zijn de eerste zes afleveringen te zien en een week later, op dinsdag 18 april, de andere vier afleveringen. Ook wordt de serie nog twee keer herhaald, op woensdag- en zaterdagavond.

Kroon op het werk

Overdevest: “Ik heb met RTL een licentieovereenkomst getekend voor drie jaar. Dat houdt in dat RTL Z het programma de komende drie jaar exclusief op tv mag uitzenden. En daarnaast is ‘Bollenjongens’ vanaf 11 april dus ook drie jaar lang te zien op Videoland. Samen met de bollenjongens en Greenport Duin- en Bollenstreek was ik al heel trots op de serie, maar dat grote platforms als RTL en Videoland het programma prominent willen plaatsen is echt een kroon op ons werk.”

De documentaire laat vooral zien hoe bijzonder dit stukje Nederland is.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

De serie Bollenjongens is ook te zien op You Tube.

Uitzendtijden RTL Z

Dinsdag 11 april vanaf 20.30 uur aflevering 1 t/m 6
Woensdag 12 april vanaf 23.20 uur aflevering 1 t/m 6
Zaterdag 15 april vanaf 20.00 uur aflevering 1 t/m 6
Dinsdag 18 april vanaf 20.30 uur aflevering 7 t/m 10
Woensdag 19 april vanaf 23.30 uur aflevering 7 t/m 10
Zaterdag 22 april vanaf 20.00 uur aflevering 7 t/m 10

Kijk voor meer informatie over de serie en de bollenjongens op bollenjongens.nl.