OEGSTGEEST – Bijna twee eeuwen bloembollencultuur hebben in de Duin- en Bollenstreek hun sporen nagelaten. Ondernemende families veranderden duinen en bossen in een boeiend cultuurlandschap. Zij bouwden bollenschuren, woonhuizen en andere gebouwen die wij nu als bollenerfgoed beschouwen. Zij gaven het landschap zowel een economische als toeristische functie.

Bollenstreek

boek_bollenstreekWie waren deze mensen en welke ontwikkelingen in de bollenteelt, techniek en handel hebben hun handelen bepaald? Wat is daar nog van te zien? Landschap en Bollenerfgoed vertellen samen het verhaal van het gebied en van de mensen die hun stempel op dit gebied hebben gedrukt.

Cultuur Historisch Genootschap
Landschap & Erfgoed van de Bollencultuur is een uitgave van Cultuur Historisch Genootschap Duin- en Bollenstreek. Het boek telt 192 pagina’s en 450 foto’s en illustraties. Verkrijgbaar bij boekhandels en toeristencentra in de Bollenstreek en via www.bollenerfgoed.nl. Prijs € 25,00.

Erfgoed

Met de term erfgoed doelt men op voor onze cultuur en geschiedenis waardevol geachte materiële kenmerken van die cultuur uit het verleden, zoals monumenten, archeologische vondsten, verzamelingen, archieven en beschermde stads- en dorpsgezichten, maar ook op artistieke en bouwkundige kunstwerken.

fotocredits, intro-foto: rgb stock, micromoth, Kevin Tuck