AALSMEER – Trouwen. Voorn Spray Roses staat bekend om haar verschillende soorten mooie trosrozen. Eén daarvan valt op door de volle trossen en heerlijke geur: de Bridal Flow. Eigenaar Frank Voorn maakt in 2017 de overstap van grootbloemige enkele rozen naar de teelt van de trosrozen. Inmiddels voert hij een breed assortiment. Allemaal trosrozen voorzien van zware koppen en stevige stelen. Door het veelzijdige assortiment kan Voorn zijn klanten rozen aanbieden die passen bij de seizoenen. En voor wie gaat trouwen.

Dit artikel is verzorgd door Florapodium Aalsmeer

Rosa Bridal Show

Trouwen

20-02-2020 wordt natuurlijk dé trouwdatum van dit jaar. Een magische winterwedding, waarbij een roos als Bridal Flow haar rol speelt. Bridal Flow is een grote, goedgevulde trosroos met spierwitte bloemen die één voor één open komen. Het meest bijzondere van deze trosroos is de geur. Die is heerlijk, waardoor ze zeer geschikt is om te gebruiken in bruidswerk. Je zal je trouwdag niet alleen herinneren aan de bijzondere datum maar ook aan de bijzondere geur van de Bridal Flow.

 

De teelt

In principe zou elke roos een trosroos kunnen worden. Elke roos heeft immers zijscheuten die ervoor zorgen dat er trossen met bloemen ontstaan. Maar lang niet elk rozensoort is geschikt om als trosroos in de markt te zetten. Daarbij komt dat in veel gevallen de bloemen veel kleiner zijn dan die van enkele rozen.
Bij enkelbloemige rozen worden de zijscheuten van het gewas verwijderd, zodat alleen de hoofdbloem over blijft. Die krijgt vervolgens alle voeding die de plant opneemt. Gevolg, de bloemknop groter wordt dan bij de trosvorming.

Voorn Spray Roses

Voordat een soort opgenomen wordt in de teelt, ondergaat die eerst een strenge selectieprocedure. De trosroos moet aan behoorlijk wat eisen voldoen. Productie, houdbaarheid, kleur en exclusiviteit spelen hierbij een grote rol. Daarbij moet een soort ook in het klimaat en teeltschema passen.

trouwen

Meer info

Nieuwsgierig naar andere bijzondere bloemen en planten, kijk dan naar de artikelen in de rubriek Columns op GroenVandaag.

Bijvoorbeeld, Helleborus WinterFashion en Begonia maculata Wightii

Meer info over de kweker, zie Voorn Spray Roses.