Professionele hovenier – Het aanleggen van een nieuwe tuin is een flinke klus. Dit kun je niet even snel zelf doen. Het is noodzakelijk om over voldoende kennis te beschikken met betrekking tot bestraten, verschillende boom- en plantensoorten en zaken als funderingen en bodemsoorten. Bovendien moet je beschikken over de vaardigheden om alles aan te leggen. De meeste mensen kiezen er daarom voor om een professionele hovenier, zoals een Hovenier in Gouda om hulp te vragen bij het veranderen van hun tuin. Je zult immers nog jaren van je nieuwe tuin moeten kunnen genieten en als je zelf aan de slag gaat, dan kan het zo zijn dat deze niet voor jaren mooi blijft, maar al snel begint te verzakken of te verwelken.

Professionele hovenier

professionele hovenier

Bedenk wat jij mooi vindt in jouw tuin

Je kunt een Hovenier in Wassenaar om hulp vragen bij het aanleggen van jouw tuin, maar je zult zelf moeten bedenken wat jij mooi vindt en wat het beste bij jou past. Bedenk van tevoren wat jij graag in jouw tuin wilt hebben. Welke planten, bomen; welke kleuren? Ook kun je alvast gaan bedenken wat voor soort tegels je mooi vindt of dat je misschien liever veel gras in jouw tuin hebt. Dit zijn belangrijke dingen om te bepalen voordat je een hovenier jouw tuin wil laten doen.

Ga in gesprek met je hovenier

Als je nog geen duidelijk beeld hebt van wat je in jouw tuin wilt hebben, dan kun je ook in gesprek gaan met de hovenier. Veel hoveniers kunnen jou goed verder helpen bij het bedenken van jouw tuin. Er moet namelijk ook een ontwerp gemaakt worden van hoe de tuin eruit moet gaan zien. Zo kun je samen met je hovenier kijken naar wat jij mooi vindt en dan zullen zij voor jou een ontwerp maken met jouw voorkeuren. Zorg wel dat je je een beetje inleest in de verschillende tuinstijlen, Voorkennis is geen luxe. Het hoveniersbedrijf gaat zich vervolgens volledig inleven in jouw wensen en behoeften en maakt vervolgens een mooi nieuw ontwerp.

Het aanleggen gaat relatief snel

Als je zelf jouw tuin volledig gaat aanleggen, dan kost dat natuurlijk veel tijd. Zo veel, dat het erg lang kan duren voordat de tuin klaar is. Mensen moeten overdag werken, waardoor eigenlijk alleen de weekenden overblijven om aan de tuin te werken. Als je een hoveniersbedrijf inhuurt dan werken er waarschijnlijk meerdere mensen aan jouw tuin. Meer mankracht betekent minder tijd voor het aanleggen van de tuin. Je hoeft zelf niet meer maandenlang aan de bak, het wordt voor je gedaan. Dat scheelt tijd en je kan eerder van je tuin genieten.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Het huren van grasmaaiers tot graafmachines

Onderhouden van de tuin

Als je jouw tuin laat verbouwen dan moet je wel rekening houden met een aantal dingen. Allereerst het onderhouden van de tuin. Als je van jezelf weet dat jij niet goed bent in het verzorgen van planten en bomen, dan is een tuin met veel groen misschien niet iets voor jou. Je hovenier kan met jou kijken naar alternatieven, zoals meer bestrating of planten en bomen die niet veel verzorging vereisen. Er zijn natuurlijk bomen en planten die goed kunnen leven op weinig water en die niet (vaak) gesnoeid hoeven worden, dat is dan misschien wel een goede oplossing.
Ook kun je voor de grote onderhoudsbeurten een hovenier om hulp vragen. Die kan een keer in het jaar even langskomen om alles weer op orde te maken en je bomen en planten te verzorgen. Dan hoef je enkel water te geven.

fotocredits:
-introfoto, photoAC, op Pixabay.
-foto 2, Boris Debusscher, op Unsplash.
-foto 3, Annie Spratt, op Unsplash.
-foto 4, Erda Estremera, op Unsplash.