Foto op Tuincirkel. Vrijwel elke tuin heeft wel van die plekken die je hoofdpijn bezorgen. Hoeken waar weinig wil bloeien. Muren waar nauwelijks zon op valt, en nat en kou het enorm naar hun zin hebben. Plekken die vragen om een vloer van tegels, hangplek voor je kliko’s of een schuurtje voor je tuinspullen. Het kan ook anders.

Tuincirkel

Wanddecoratie

Het is juist een uitdaging, om van dergelijk onooglijke ruimtes iets aantrekkelijks te maken. En dat kan. Je kunt er zelfs van de meest schitterende bloeiers genieten, misschien geen echte, maar wel bijna… wat denk je hiervan: foto op tuincirkel.
Een foto op tuincirkel is de nieuwste vorm van wanddecoratie. We kennen al de strakke rechthoekige tuinposters, nu zijn er ook ronde. Aan een wand geplaatst is het een soort doorkijkje naar de natuur. De ronde vorm zorgt voor meer intimiteit en spanning. Vangt eerder je blik, wat nog eens versterkt wordt als je gebruik maakt van een prachtig beeld.

Eigen bedrukking

En dat beeld kan een eigen bedrukking zijn. Bijvoorbeeld het oog van een zonnebloem, sneeuwklokjes tegen een blauwe hemel, een close up van een gebroken hartje of een collage van typische Hollandse bollenvelden. Wie wil kan zelfs teksten aan de beelden toevoegen.
Met zo’n wanddecoratie hoeft geen muur of schutting meer saai te zijn. Helemaal mooi als je het beeld met een tuinspotje uitlicht. Van bovenaf voor nadruk, van onderop voor een mystieke sfeer. Of beide. Hoe dan ook, je verandert de dooie tuinhoek in een sfeervolle tuingalerie.

Tip: Begin eens bij het inrichten van je tuin juist met de meest problematische plek. Je zal zien, juist dat geeft je tuin een enorme boost.

Goed voor het gemoed

En er is nog een voordeel te noemen van wanddecoraties met natuurbeelden. Onderzoek van het VU Universiteit Medisch Center heeft aangetoond dat er zelfs sprake is van het verlagen van het stressgehalte bij het zien van afbeeldingen van planten en bloemen. Wat wil je nog meer.

Kortom: een dode hoek in de tuin is een kwestie van mindset en creativiteit. Je kunt het laten voor wat het is en je hoofdpijn voor lief nemen, of je pimpt ‘m voor een goed gemoed. De keus lijkt me niet al te moeilijk.

Fotocredits: iVerde en IBulb