OEGSTGEEST – Planten op kantoor en in de openbare ruimte leidt tot stress-vermindering. Bovendien heeft groen een positief effect op onze stemming en ons zelfvertrouwen. Dat is inmiddels wel breed bekend.Vijf minuten naar planten kijken

Onderzoek van het VU Universiteit Medisch Center heeft nu aangetoond dat er zelfs sprake is van het verlagen van het stressgehalte bij het zien van afbeeldingen van planten of stedelijk groen.
Vijf minuten kijken naar een groen landschap kan het herstel van stress kan bevorderen, zo wordt in het onderzoeksverslag gesteld. De bevindingen versterken en verdiepen het groeiende bewijs dat groene ruimte in de leefomgeving zeer voordelig is voor de gezondheid.

Dit werd gepubliceerd in de nieuwste Hays Journal, het halfjaarlijkse tijdschrift van Hays, een toonaangevende rekruteringsgroep, actief op globaal niveau, in de private en publieke sector. Wereldwijd heeft de groep circa 9.500 werknemers in 248 kantoren.

Echte planten helpen ons ook graag een handje
We spenderen veel tijd op de bank, in de slaapkamer en op kantoor. Dus het is belangrijk om je daar goed te voelen. Zonder dat we het door hebben, is de kwaliteit van de lucht binnenshuis vaak niet veel beter dan buiten. Gelukkig kunnen we de kwaliteit verbeteren en planten helpen ons daar een handje bij. 

Nog meer over gezondheid en groen