OEGSTGEEST – Tuinposters. Dat groen goed is voor onze gezondheid en voor ons welzijn, dat weten we al een tijdje. Gelukkig gaan we er nu ook naar handelen. Steden en tuinen winnen weer aan planten, struiken en bomen.
Ook werkgevers hebben het groen ontdekt. Uit onderzoek is gebleken dat een groene werkomgeving een positief effect heeft op werknemers. Ze voelen zich prettiger, met als resultaat dat ze productiever zijn.

Groen is dus goed. Daar kijken we niet meer van op. 

tuinposters

 

Opmerkelijk

Wel opmerkelijk is dit.

Uit een studie, gepubliceerd in The Journal of Environmental Research and Public Health, blijkt nu ook dat zelfs foto’s van groen positieve gezondheidseffecten hebben. Zo zorgen beelden van bloemen, planten en landschappen voor vermindering van stress en een rustigere hartslag. Bedrijven in de markt van wanddecoratie, bijvoorbeeld gespecialiseerde drukkers, zoals Drukzo, zie https://www.drukzo.nl/, en woninginrichters, weten dit ook. Iets groens aan de muur is dan ook populair.

 

tuinposters

 

Tuinposters

Omdat de tuin al sinds jaar en dag wordt gezien als de verlening van de woonkamer, maar dan onder de blote hemel, heeft de wanddecoratie hier ook zijn intrede gedaan.
Loop een tuincentrum in en je kan kiezen uit een aardig breed aanbod. Wil je het persoonlijker, bijvoorbeeld posters met je eigen foto’s, dan kun je naar gespecialiseerde drukkers. Met de technieken van vandaag de dag heb je in een handomdraai je eigen lavendel-, kamperfoelie- of stokroosposter in de tuin. En wat te denken van je groene vakantiefoto’s: die mooie blauwe jacaranda of wuivende palmen.

 

Gezellig én gezond!

Vooral in de wintermaanden, als er weinig bloeit en veel kleuren op vakantie zijn, is het heerlijk om naar een aangeklede schuurmuur of schutting te kijken. Een streling voor het oog, en… vitamine voor de geest.

 

Let bij het kopen van tuinposters op het volgende
-is het materiaal waterdicht/winddicht
-zijn de kleuren UV-bestendig
-zijn de zijkanten bedrukt
-is er een handig ophangsysteem

 

foto-credits klaproos: realworkhard, via pexels.com
foto-credits kring bomen:  Casey Horner op Unsplash
foto-credits palmboom: Ali Abdul Rahman op UnsplashNog meer over gezondheid en groen