Tulpenbollen planten – Woensdag 31 oktober starten leerlingen van de Nicolaas Maesschool om 10.00 uur in het Vondelpark als eersten met het planten van tulpenbollen voor het Tulp Festival 2019. In totaal planten de kinderen in de periode van 31 oktober t/m 7 november 30.000 bollen, geschonken door iBulb, rond het monument. In april volgend jaar levert dat een kleurrijk tulpentapijt op aan de voet van Vondel.

Tulpenbollen planten

tulpen planten vondelpark

Tulpen

in het Vondelpark

De Tulpen Plantdagen zijn inmiddels een traditie waar scholen, bedrijven, belangenorganisaties en vrijwilligers een bijdrage aan leveren.

Tulp Festival Amsterdam zet de stad in bloei

Het voorjaarsgroen moet nog ontluiken als straks in april honderdduizenden tulpen kleur geven aan de stad. Het Tulp Festival zet de stad in bloei op tientallen locaties, van Noord tot Zuidoost en van Oost tot Nieuw-West.
Onder het motto ‘ik plant een tulp voor jou en mij’ worden bewoners aangemoedigd tulpenbollen te doneren om het Amsterdamse straatbeeld op te fleuren. De donatietulpen krijgen een prominente plek waar bewoners en bezoekers ervan kunnen genieten.

April

Tulp Festival fleurt jaarlijks gedurende de hele maand april het Amsterdamse straatbeeld op en stuurt je op ontdekkingsreis langs tientallen locaties met honderdduizenden tulpen.

Kijk voor meer informatie op de website: tulpfestival.com.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Planttijd

Het is nu de ideale tijd om zelf ook tulpenbollen te planten. Doe het voor de eerste vorst, dan kan je in het voorjaar genieten van een prachtige lentetuin. Bollen planten is niet moeilijk. Zie het instructiefilmpje.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Column: Biologische bloembollen

Meer informatie over zelf bollen planten is ook elders op GroenVandaag te vinden.

Foto-credits:
-foto boven: Richard Mouw
-foto onder: Ibulb