OEGSTGEEST – Tulpenpromotie. Tulpen Promotie Nederland (TPN) presenteert een nieuwe campagne. Door de pandemie vindt de jaarlijkse aftrap van het tulpenseizoen op 16 januari 2021 niet plaats op de Dam. TPN-voorzitter Arjan Smit: “De afgelopen periode hebben we koortsachtig gewerkt, want Nationale Tulpendag willen we natuurlijk niet geruisloos voorbij laten gaan. Het eerder bekend gemaakte thema ‘Let’s Connect’ blijft ons uitgangspunt. We hopen dat iedereen die de tulp een warm hart toedraagt zal meedoen!” De start van de promotiecampagne omvat een boeketactie via social media en televisie en een pr-campagne richting consumentenmedia. Voor bloemisten, supermarkten, tuincentra en webwinkels is nieuw promotiemateriaal beschikbaar.

Tulpenpromotie

tulpenpromotie

Geen pluktuin

Smit: “Omdat mensen nu niet naar de pluktuin kunnen, brengen we dit jaar tulpen naar de mensen! We geven 100 kleurrijke tulpenboeketten weg via onze Facebookpagina TulipTime. Tevens wordt elke bloemist, supermarkt, tuincentrumeigenaar en webwinkel opgeroepen om op 16 januari 2021 een tulpenfoto te delen via social media en @Tuliptime te taggen of de hashtag #Tulpendag te gebruiken.” De kwekers hopen daarmee een groot bereik te creëren zodat iedereen weet dat tulpen weer volop verkrijgbaar zijn.

tijd voor tulpen

Nationale tulpendag

“Ook offline zetten we de tulp natuurlijk volop in de schijnwerpers,” aldus Smit. Zo is in het populaire tv-programma De Grote Tuinverbouwing van 16 januari (SBS6, 17.00 uur) een uitgebreide terugblik op 9 edities van Nationale Tulpendag te zien en wordt de boeketactie gestart. Daarnaast loopt er gedurende het tulpenseizoen een PR-campagne richting consumentenmedia met inmiddels uitgebreide publicaties in tijdschriften en dagbladen. De tulpenpromotie zal niet te missen zijn.

tulpenvlag

Tulpenvlag

De vorig jaar geïntroduceerde oranje tulpenvlag bleek een groot succes. Smit: “Heel veel bloemisten en tulpenverkopers hebben de vlag besteld waardoor Tulpendag een extra feestelijk karakter kreeg in heel Nederland. We hopen dat de vlag wederom massaal uit gaat en door de tekst ‘It’s time for tulips’ kan hij natuurlijk het hele seizoen wapperen!”

Fotocredits: Tulpen Promotie Nederland

Lees ook dit artikel over tulpenpromotie op GroenVandaag:  TulpenNu is een terugkerende wintertentoonstelling

Pluktuin en tulpen

Wil je zien hoe Nationale Tulpendag in 2020 is gevierd, lees dan dit artikel op GroenVandaag.

Nationale Tulpendag 2020, zaterdag 18 januari

Tulpentijd, 10 tips, weetjes en ideetjes

Tulpen, 10 weetjes over dit Hollands icoon