AMSTERDAM – Vakantie in eigen land. Onmogelijk om nog een fijn vakantieplekje middenin de Nederlandse natuur te boeken deze zomer? Zeker niet! Liefhebbers van het buitenleven kunnen hun hart ophalen bij de natuuraccommodaties van Nivon. Door heel Nederland te vinden. Van kampeerterreinen tot natuurvriendenhuizen en privé vakantiehuisjes. Voor ieder wat wils. De onontdekte parels: basic, betaalbaar én beschikbaar.

Vakantie in eigen land

natuuraccommodaties nivon

Midden in de natuur

De natuuraccommodaties van Nivon zijn voor jong en oud en hebben alles wat je kunt wensen voor een zorgeloze staycation: natuur, ruimte en betaalbaarheid. Of je nu van het strand houdt, graag wandelingen over de heide maakt of het liefst in het bos bent. Er zijn genoeg locaties en data beschikbaar voor een groene vakantie in eigen land.

Kamperen in het groen

Vanaf 1 juli zijn alle Nivon natuurkampeerterreinen weer geopend. Overnacht bij een oude boomgaard in de Limburgse heuvels of aan de oeverlanden van het Groningse Leekstermeer. Waar de tent ook opgezet wordt: ontspanning en natuur zijn de sleutelwoorden.

Natuurvriendenhuizen

Liefhebbers van rust, schoonheid en ruimte zitten goed bij de natuurvriendenhuizen. Huur een eigen kamer met het gezin, vrienden of partner en geniet ongestoord van alles wat de omgeving te bieden heeft. Er zijn dertien natuurvriendenhuizen verspreid door het hele land, van de Noord-Hollandse duinen tot de Friese Wouden en de Utrechtse Heuvelrug. Met overnachtingen vanaf €14,20 per persoon per nacht is het budget-proof genieten in het groen. Kleine gezelschappen kunnen ook een privéhuisje huren op het terrein van een van de natuurvriendenhuizen.

Ontdek de diversiteit van Nederland

Bijvoorbeeld het morgenrood aan het sprookjesachtige natuurgebied Kampina, een onontdekte parel die buitenaards mooi is. Kindvriendelijk en een echte must-see voor liefhebbers van het buitenleven. Het natuurvriendenhuis de Banjaert in Wijk aan Zee heeft een eigen ingang naar het duingebied en werkt samen met de lokale surfschool, voor gasten die toe zijn aan een beetje actie. Meer waterpret is te vinden in de Biesbosch, waar het op een eiland gelegen natuurvriendenhuis De Kleine Rug een ideaal vertrekpunt is voor een ontdekkingstocht per kano.

Iedere Nivon locatie ligt in een unieke omgeving, waar gasten tot rust komen in de natuur of juist actief bezig kunnen zijn in de buitenlucht.

Bij de foto’s
foto 1 – Omgeving kampeerterrein De Gele Anemoon, Zuid-Limburg
foto 2 – Natuurvriendenhuis Het Zeehuis, Bergen aan Zee
foto 3 – Kampeerterrein De Grutto, Delft
foto 4 – Kampeerterrein Morgenrood, Noord-Brabant
foto 5 – Natuurgebied Kampina, Nivonaccommodatie Morgenrood
foto 6 -Kanoën, Nivonaccommodatie De Kleine Rug

Fietsen in eigen land

Lees ook dit artikel op GroenVandaag:
Lekker fietsen in eigen land