Valentijnsdag 2023 – Valentijnsdag, de dag dat je jouw geliefde kan verrassen met prachtige Valentijnsbloemen. Wie wil nu niet een prachtig Valentijnsboeket ontvangen? Dan denk je al snel aan rode rozen, maar er zijn nog heel veel andere mooie bloemen geschikt zijn voor Valentijnsdag 2023. Of je nu koopt voor een traditionalist, een minimalist of iemand met een exotische smaak of het nu je geliefde, een vriend(in) of een familielid is: Valentijnsdag is er om te laten weten dat je om elkaar geeft.

Valentijnsdag 2023

6 Tips

Welke Valentijnsdagbloem geef jij, hier 6 liefdevolle tips van Hollandse Decorumkwekers.

aparte valentijnsbloem rosellily

1- Roselily

De prachtige Roselily mag niet ontbreken in jouw boeket. De Roselily is een unieke variant van de bekende Lelie. Deze pollenvrije, dubbelbloemige schoonheid heeft iets weg van een mooie grote roos. Twee prachtige bloemen in één dus. Handig is dat de Roselily geen meeldraden heeft. Ze geurt minder dan de meeste Leliesoorten. Je kunt de bloemen zelfs buiten zetten als het niet vriest.

de altijd vrolijke gerbera

2- Gerbera

Is een Gerbera geschikt als Valentijnsbloem? Nou en of! Een en al vrolijkheid in felle, opvallende en vooral vrolijke kleuren. Zelfs het hart van deze bloem is kleurrijk! Met grote bloem, die varieert tussen de 9 en 13 cm en de Germini, de kleinere soort met een diameter tussen de 6 en 8 cm. Die subtiele bloem wordt veel gebruikt in kleinere boeketten.

welke bloem geef jij je geliefde

3- Chrysant

Troschrysanten zijn mooi in elke kleur, maar op Valentijnsdag is rood of roze wel favoriet. Zoals de Myra. Met haar contrasterende frisgroene hart is deze bloem zeer aantrekkelijk. Bovendien supersterk. Met een vaasleven van minimaal twee weken, zonder dat er ook maar één bloemblaadje afvalt. Houdt hij/zij van mij of houdt hij/zij niet van mij? 

Snijkalanchoe

4- Snijkalanchoë

De Snijkalanchoë is met zijn pastelachtige kleuren zeer geschikt om op Valentijnsdag 2023 aan jouw geliefde te geven! Deze oersterke tropische vetplant met zijn felgekleurde bloemetjes in een breed kleurenscala is bij velen bekend en bemind. Een vaas met Snijkalanchoë geeft wel 4 weken lang plezier. Zo zal de ontvanger nog lang aan je denken.

valentijnsdag 2023, alstroemeria

5- Alstroemeria

Met zijn grote diversiteit aan gekleurde bloemen is er altijd wel een Alstroemeria die geschikt is om te geven tijdens Valentijn. De Alstroemeria herken je aan haar gedraaide bladeren en felgekleurde bloemen. Ze zijn verkrijgbaar in talloze kleuren. Laat je meevoeren op deze delicate roze wolk.

valentijnsdag 2023, lisianthus

6- Lisianthus

De roos zonder doornen. De Lisianthus heeft een fijne, elegante uitstraling. Je hebt de keuze tussen enkele soorten, veelzijdige dubbele Lisianthus en speciale soorten met franjes en ruches. Wat vind je van deze prachtige noviteit? De Lisianthus Alissa Hanoi Pink is een bloem die met zijn mooie roze kleur uitblinkt in jouw Valentijnsboeket!