Vier de Lente. Van zachtzoete Viburnum tot intens geurende Hyacinten. De splinternieuwe voorjaarseditie van ‘365 dagen bloemen’ staat vol ideeën om de lente te vieren. Laat je inspireren door de sprankelende lenteboeketten, de laatste geurtrends en verhalen van het veld. Het magazine ligt nu bij de bloemist.Vier de Lente

lente-magazineLentekriebels?
Terwijl het buiten nog fris is, is het bij de bloemist al volop voorjaar. Van frêle Ranonkels tot stoere Magnoliatakken. Het assortiment voorjaarsbloemen is een feest voor alle zintuigen. In het magazine staan de meest uiteenlopende boeketten (inclusief geurende boeketten voor lentebruiden). De boodschap is eenduidig: ‘Kom binnen! De lente begint hier!’

lente-magazine

Verhalen van het veld: de Hyacint
Als je het over lentegeuren hebt, mag de Hyacint natuurlijk niet ontbreken. In het magazine vertellen Hyacintenkwekers over de teelt van deze lentebloem – met de ultieme verzorgingstip om lang te genieten van de geuren en kleuren. Sfeervolle foto’s van het veld maken het verhaal compleet.

Meer informatie en prachtige beelden op www.365dagenbloemen.nl

[intro-foto: rgb stock, Zela, Marja Flick-Buijs]

Stinzenbollen

Al vanaf half februari kleuren de eerste voorjaarsbloeiers de winterse landgoederen en parktuinen. Deze bloeiers worden ook wel stinzenplanten genoemd. Het stinzenseizoen loopt zeker tot half mei. Geen seizoen is gelijk en daarom is er de Stinzenflora-monitor waar je kunt zien wanneer wat waar bloeit.
Stinzenplanten is een verzamelnaam voor een bijzondere groep verwilderende voorjaarsbloemen. Het zijn vooral bol-, knol- en wortelgewassen die vanaf circa de 16e eeuw worden aangeplant. Op buitenplaatsen, rondom kastelen en landhuizen. De stinzenplanten zijn vaak aangeplant door de adellijke families die hun tuinen in het vroege voorjaar wilden opfleuren. Al eeuwenlang komen de planten ieder jaar trouw weer naar boven.

Meer over stinzenplanten zie De Warande.

 

 Nog meer lentebollen

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag, bijvoorbeeld over stinzenbollen.