Energiebesparende tips – Wil jij een energielabel aanvragen voor jouw bedrijfspand? Dan hebben wij hier vijf handige tips uitgelegd waarmee je jouw bedrijfspand kunt verduurzamen. Dit zorgt voor een gunstiger energielabel. Een groen bedrijfspand heeft veel voordelen. Het bespaart je veel geld en je draagt bij aan een beter milieu. Lees hieronder onze 5 tips voor een duurzamer bedrijfspand.

Tip: wil jij precies weten welke energiebesparende maatregelen je kunt nemen voor een gunstiger energielabel? Bij Energielabel Offertes kun je eenvoudig een energieprestatieadvies-rapport aanvragen.

Vijf energiebesparende tips

Tip 1. Verander naar LED verlichting in jouw bedrijfspand

Een van de grootste kostenposten voor de meeste bedrijven zit in de energie. Dit is niet voor niets. Een bedrijf heeft verschillende apparaten, zoals computers, printers, koffiemachines en meer, dag in dag uit aan staan. Daarnaast moet ieder stukje in het pand worden verlicht. Wat als je deze kosten enorm kan verlagen door simpelweg over te stappen naar LED verlichting? Het is een van de meest simpele manieren om jouw pand energiebesparend te maken. Dit komt omdat je alleen de lampen heeft te vervangen. Geen zwaar kluswerk komt er bij kijken.

energiebesparende tips

Tip 2. Een warmtepomp laten plaatsen

Natuurlijk is het belangrijk dat jij en jouw werknemers werken in een aangename omgeving. Vooral in de winter wil je niet dat jouw werknemers hun taken niet goed uitvoeren omdat ze het te koud hebben. Heb jij al eens gedacht om jouw warmtesysteem in jouw bedrijfspand te vervangen? Een warmtepomp of een HR-ketel is hiervoor de oplossing. Naast dat het jouw kantoorpand een stuk warmer maakt, zal het je enorm veel kosten schelen. Alle oude ketels zijn enorme energie-eters.

dubbel glas

Tip 3. Goed geïsoleerd glas is essentieel

Enkel glas is niet meer van deze tijd. Ook al maken de bovengenoemde opties al een groot verschil in het verlagen van de energiekosten, is het belangrijk om de isolatie van jouw bedrijf niet over het hoofd te zien. Zonder een goed geïsoleerd pand, zal veel van de warmte verloren gaan, waardoor jij uiteindelijk alsnog teveel uitgeeft aan stookkosten. Een van de manieren om jouw pand beter te isoleren, is door HR++ glas te plaatsen.

Tip 4. Kan je jouw pand beter isoleren?

Net zoals dat je de isolatie en kwaliteit van de ramen en het glas in jouw pand moet controleren, moet je ook de isolatie van de muren onderzoeken. Goede isolatie in de muren, het dak, vloer en de gevel zorgt ervoor dat de warmte die jij stookt niet verloren gaat. Wat voor isolatie kan worden geïnstalleerd in jouw woning, hangt af van het pand zelf. Iedere vorm van isolatie zal een aanzienlijk verschil maken in de maandelijkse energiekosten.

energie

Tip 5. Doe een energielabel test

De laatste tip is om een energielabel test van jouw bedrijfspand te laten uitvoeren. Voordat je aan de slag kan met het energiezuiniger maken van jouw pand, is het belangrijk om te analyseren waar het probleem zit. Door een energielabel test te laten uitvoeren, door bijvoorbeeld Energielabel Offertes, krijg je inzicht in welke aanpassingen een groot verschil maken voor jouw energiekosten. Een energielabel aanvragen voor jouw bedrijfspand is niet duur en is erg waardevol.

Fotocredits bij dit artikel:
-foto 1: Raj Rana op Unsplash.
-foto 2: HarmvdB op Pixabay.
-foto 3: Islandworks op Pixabay.
-foto 4: Seagul op Pixabay.