Herinnerboom Er is een nieuwe, unieke App: Heaveness. In de Heaveness App vind je een virtueel bos waarin je voor een overleden dierbare een herinnerboom plant. Bij de boom kun je kaarsjes branden, bloemen neerleggen, knuffels plaatsen, of bijvoorbeeld wenslampionnen oplaten. Ontwikkelaar van deze nieuwe en bijzondere app is Wilma Mesman, bloemenarrangeur/schrijfster en oprichter van IDUnlimited.

Herinnerboom

 

Herdenkplek

Mesman heeft haar sporen in de groene branche dik verdiend, maar blijft creatief met het ontwikkelen van zaken die haar bezighouden. Bijvoorbeeld een mooie herdenkplek.
“Het is ook een plek om herinneringen te verzamelen en anekdotes te delen’, legt ze uit. “Familie, vrienden en bekenden kunnen meeleven door een hartje of te reactie bij een bericht of item te plaatsen.
De privacy-status van de boom (voor wie wel of niet zichtbaar) bepaalt de gebruiker zelf. Een geplante herinnerboom blijft altijd bestaan, tenzij je deze zelf verwijdert. Met de Heaveness App heb je jouw herdenkplek altijd binnen handbereik. Het gebruik van de Heaveness App wijst zich vanzelf.”

 

Steun

De Heaveness App biedt een nieuwe, fijne herdenkplek om altijd te kunnen bezoeken, ongeacht waar op de wereld je ook bent. Bij een nieuwe gebeurtenis of een mooie herinnering bezoek je de boom om een berichtje achter te laten of een item bij de boom te plaatsen. Andere leden van de boom zijn door de App direct op de hoogte en eenvoudig betrokken. Het meeleven en de reacties geven steun, kracht en verbinding. 

Initiatiefnemer Wilma Mesman: “Voor haast alles is er tegenwoordig een online oplossing. Van winkelen, films kijken tot daten, maar er bestond nog niets om positief te herinneren. Met deze App kan dat en heb je altijd je herinnerplek bij je.”

App

De gratis App bevat geen advertenties en is verkrijgbaar voor smartphones via Google Play en de App Store. Het planten van een herinnerboom, de tijdlijn en diverse items (zoals kaarsjes, bloemen en knuffels) zijn gratis. Speciale bomen of items die langer blijven staan, zijn tegen vergoeding via de App verkrijgbaar. De app is onder ‘Heaveness’ in de appstore van Apple en Google (gratis) verkrijgbaar.

Meer informatie is te vinden via heaveness.com

En je kan tegelijkertijd ook op traditionele wijze blijver herdenken.

Fotocredit: Heaveness
Bron: de Bloemenkrant

Foto-credits Unsplash
-foto 1: Todd Quackenbush
-foto 2: Jeremy Bishop
-foto 3: Faye Cornish
-foto 4: Meric Dagli

Nog meer over dood en geboorte

Lees ook over de geboorteboom op GroenVandaag.

Andere vormen van herdenken, lees dit artikel op GroenVandaag:

Allerzielen en Allerheiligen op zijn Mexicaans